OSAMDESETORO učenika od prvog do četvrtog razreda OŠ "Dragiša Mišović" iz Čačka juče popodne vratilo se sa nastave u prirodi sa planine Zlatar, gde su boravili u hotelu “Panorama”.

Uzrok obustave rekreativne nastave posle svega tri dana jeste, kako saznajemo, stomačni virus koji je u petak uveče zadesio 30-ak učenika ove škole.

Pročitajte još: Niška škola dobija i semafore

Prema saznanjima iz agencije koja je organizovala putovanje lekari su kod učenika konstatovali stomačne tegobe, kao i povišenu temperaturu zbog čega je učiteljima predloženo da vrate decu kući.

Odgovarajući na optužbe roditelja i pojedinih lokalnih medija, da se radi o neuslovnom hotelu, te da je zbog toga došlo do povraćanja i dijareje kod dece, u čačanskoj agenciji navode da se radi o hotelu sa dve zvezdice, kao i da se u njemu tokom čitave godine održavaju seminari svih vrsta, da tu borave često sportisti i da ima seminara turizmologa i da nikada do ovakvih i sličnih problema nije dolazilo.

OŠ "Dragiša Mišović"


Pročitajte još: Veliko olakšanje za roditelje stiže 1. januara: Grad izdvojio milione

Dodaju da je trenutno u Čačku, a i u Novoj Varoši u čijoj blizini se nalazi hotel vladaju virusi, posebno među najmlađima koji se upravo odražavaju na ovaj način, povišenom temperaturom i stomačnim tegobama.

Oni su, zaključuju, svim rodteljima pre rekreativne ponudili da o njihovom trošku obiđu hotel kako bi se uverili u pristojne uslove boravka.

Pre nego što su došli đaci nekoliko soba je renovirano i urađeno je dubinsko čišćenje, dodaju iz hotela.

Upravnik hotela Branko Pucarević nam je kazao da su po odlasku dece u hotel došle sanitarna i veterinarska inspekcija koje su odmah, na licu mesta, konstatovale da je higijena na zavidnom nivou, te da je sva roba koja je dopremljena u kuhinju sa odgovarajućom deklaracijom.

- Ovde se svakodnevno hrani više od 200 ljudi, a naši dobavljači su isti godinama, i nikada nismo imali problema sa sanitarnim uslovima. Zadnjih mesec dana smo sve sobe u hotelu okrečili, izvršeno je dubinsko pranje, a nabavljeni su i novi posteljina, čaršavi i ostalo. Čak smo i u bazenu promenili vodu pre dolaska dece.
Rezultati sanitarne inspekcije biće poznati za 2 do 3 dana ali ja sam uveren da problemi kod dece nisu izazvani uslovima u hotelu - kazao nam je Pucarević.