VRNjAČKA BANjA – Na sam Dan zaljubljenih kojeg pravoslavci slave kao Svetog Trifuna, a katolici kao Svetog Valentina, na popularnom mostu ljubavi u centralnom vrnjačkom parku danas je u prestonici srpskog kontinentalnog turizma po 11. put održana tradicionalna manifestacija „Poljubi me“ – jedinstveno takmičenje zaljubljenih parova u ljubljenju.


Oreol ovogodišnjih pobednika zaslužili su Jelica Živković (25) i Dušan Erić (33) iz Trstenika čiji je „filmski“ poljubac trajao tačno 36 minuta i 17 sekundi, osvojivši tako prvu nagradu – romantičan velnes i spa vikend u Vrnjačkoj Banji.


- Prvi put učestvujemo i utisci su više nego pozitivni. Želeli smo da oprobamo sreću i na još jedan, simboličan način, potvrdimo našu ljubav koja traje već 18 meseci. Priželjkivali smo pobedu i drago nam je što smo osvojili prvu nagradu jer prošle godine nigde nismo išli na odmor – poručio je pobednički par.


Ovom prilikom drugo mesto pripalo je Aleksandri Stamenković (23) i Miroslavu Jovanoviću (29) iz Inđije, dok su trećim mestom morali da se zadovolje Tijana Milićević (17) iz Trstenika i Aleksandar Radojčić (25) iz Aleksandrovca. Posebnu nagradu kao najstariji učesnici osvojili su ovogodišnji pobednici u najdužem poljupcu Jelica Živković i Dušan Erić, dok je žiri za najatraktivniji par proglasio simpatičnu Goradanu Jovanović (22) iz Aranđelovca i njenog partnera Milana Ilića (23) iz Kraljeva.- Ovo je lepa manifestacija u čast ljubavi i zaljubljenih parova. Osvojili smo romantičnu večeru u jednom poznatom vrnjačkom restoranu, a naredne godine pokušaćemo da pobedimo i u glavnoj kategoriji – u glas kažu Gordana i Milan.

U organizaciji ovdašnjih turističkih poslenika i pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, na ovogodišnjem atraktivnom takmičenju koje je pratlo nekoliko stotina radoznalaca, od prijavljenih 11, učestvovalo je devet zaljubljenih parova iz gradova širom Srbije – Niša, Pančeva, Aranđelovca, Inđije, Trstenika, Vrnjačke Banje, Sremske Mitrovice i Štrpca, dok su ostala dva para, najverovatnije zbog „sramežljivosti“ odustala u poslednjem trenutku.- Svi koji na mostu ljubavi učestvuju u takmičenju za najduži poljubac iz kraljice srpskog turizma ponesu nezaboravne uspomene, a mi se trudimo da za sve obezbedimo prigodne poklone. Za razliku od lane, osim za pobednički par ove godine obezbedili smo vredne nagrade i za drugo i treće mesto - kaže Ivan Trifunović, direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje. – Nije bilo lako ljubiti se po hladnom vremenu, zato rekord i nije oboren, ali nadamo se da će biti naredne godine uz još više takmičara.A, u okviru tradicionalne manifestacije „Poljubi me“ i povodom vinogradarske slave Svetog Trifuna, vinu i zaljubljenima večeras će biti posvećene i brojne tematske večeri u poznatim vrnjačkim kafićima i restoranima.
REKORDERI


TAKMIČENjE pod nazivom „Poljubi me“ u Vrnjačkoj Banji održava se od 2008. godine. Rekord u dužini poljupca drže trostruki pobednici Irena Alurac (27) i Đorđe Božić (29) iz Kruševca koji su se 2015. godine ljubili tačno 101 minut.