Novi Sad: Vaga se način finansiranja gradnje garaža

Z. GRUMIĆ

10. 07. 2018. u 14:54

Sledi izrada projektne dokumentacije za dugo najavljivanu izgradnju dve garaže u centru Novog Sada. Objekat planiran u Ulici vladike Platona ima čiste sve imovinske "papire"

Нови Сад: Вага се начин финансирања градње гаража

Lokacija budućeg parkinga pored Skupštine APV

MEĐU najznačajnije kapitalne objekte u Novom Sadu koji će se graditi u mesecima koji slede, ubrajaju se i dve velike javne garaže u centru grada za koje su u nedavno usvojenom rebalansu gradskog budžeta izdvojena sredstva za izradu projekata.

Kada projektovanje bude gotovo, moglo bi prvo da počne izgradnja podzemne garaže u dva nivoa ispod parka u Ulici vladike Platona, na lokaciji između zgrada Skupštine Vojvodine i Gimnazije "Isidora Sekulić".

- Za realizaciju projekta podzemne garaže nema imovinsko-pravnih prepreka, tako da možemo bez problema da počnemo radove. Obaveza je da park bude očuvan - kaže gradonačelnik Miloš Vučević, napominjući da se poprilično dugo čeka izgradnja te garaže, koja će umnogome ublažiti problem parkiranja u centru grada.

Rešavanju tog velikog problema vozača još više će doprineti izgradnja nadzemne spratne garaže u Šafarikovoj ulici, na mestu autobuskog stajališta JGSP, projekat čija je realizacija počela pre više od godinu i po, ali su se otkupu određenih objekata isprečili nerešeni imovinski odnosi.

- Postoji spor između nekih naslednika, pa još ne znamo kome treba da platimo za eksproprijaciju parcele. Situacija nije jednostavna, ali verujem da ćemo je uskoro rešiti - rekao je Vučević "Novostima", izrazivši uverenost da će Novosađane vema obradovati kad otpočne gradnja garaža.

PROČITAJTE JOŠ - Novi Sad tesan za automobile

Gradonačelnik je najavio mogućnost javno-privatnog partnerstva u nastavku realizovanja projekta izgradnje te dve javne garaže.

- Uradićemo studiju, da utvrdimo da li nam je isplativije finansiranje izgradnje iz budžeta, ili u saradnji sa privatnim partnerom sa kojim bismo delili očekivani prihod od garaže. Ako se odlučimo za javno-privatno partnerstvo, videćemo da taj model ponudimo za oba objekta.

Mesto izgradnje podzemnog parkinga, Foto D. Dozet

Nadležni u gradu odlučiće i o tome da li će, kada budu stvoreni svi uslovi, izgradnja obe garaže ići istovremeno, pre svega zbog mogućnosti praćenja dinamike radova.

KAPACITET GARAŽA

PODZEMNA garaža u dva nivoa ispod parka trebalo bi da ima ukupno 240 parking-mesta, dok bi dvospratni objekat u Šafarikovoj raspolagao sa 450 mesta za parkiranje automobila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije