Nedović: Ne mogu da naudim Zvezdi

V.PRERADOVIĆ

04. 12. 2014. u 20:43

Nema razloga da navijači brinu, crveno-beli će sigurno igrati u top 16 fazi, kaže bek Valensije i reprezentacije Srbije Nemanja Nedović

DOŠAO je u Crvenu zvezdu 2005. kao 14-godišnjak i do 2012, kada je odlaskom u Lijetuvos ritas zakoračio u internacionalnu karijeru, sa Malog Kalemegdana poneo toliko uspomena da bi mogle da ispune dva burna sportska života. Došao je dan kada se profesionalni put Nemanje Nedovića ukršta sa klubom u kojem je rastao do NBA visina, sa kojih je, kako kaže u razgovoru za "Novosti", privremeno sišao.

Posle najave Golden Stejta da ga neće igrački aktivirati ove sezone, spakovao je dečački san u kutiju i potražio mesto gde će igrati. Izbor je pao na Valensiju, koja, sticajem okolnosti, vodi evroligašku bitku sa crveno-belima.

- Nema razloga da Zvezdini navijači brinu, neće moj dolazak u Valensiju uticati na plasman u top 16. Crveno-beli su sami skrojili svoju sudbinu. Posle dugo vremena ekipa je dobro selektirana, svako zna svoju ulogu, nema uvređenih i povređenih. Deluje moćno na terenu, što pokazuju i rezultati.

VRATIĆU SE U NBA o PLANIRATE li povratak u NBA?
- Naravno. Mnogo sam u to uložio da bih tako lako odustao, tri leta sam posvetio treninzima sa NBA timovima. Ne znam da li ću se vratiti za godinu, dve ili tri, ali siguran sam da NBA priča za mene nije završena. Odluka da dođem u Valensiju deo je procene da ću se lakše izboriti za mesto u NBA ako igram nego da sedim u Americi

o Odakle izvire Zvezdina moć?

- Iz timske igre, u kojoj je Markus Vilijams prva violina. Bobi Marjanović je mnogo napredovao, sada se vidi koliko mu je značila sezona u Megi i rad sa Dejanom Milojevićem. Teško je zaustaviti toliko visokog igrača, a pomenuo bih i Branka Lazića, najkonstantnijeg u timu crveno-belih.

o Kakav je osećaj pred prvu utakmicu protiv "svog" kluba, koja za Valensiju predstavlja borbu za život?

- Saznaću tek kada izađem na teren. Voleo bih da sam došao ranije i imao priliku da to doživim pred Zvezdinim navijačima. Ko zna, možda mi se želja ispuni u top 16 fazi.

o Mislite da je Valensija bila pravi izbor?

- Stojim iza svake svoje odluke. Tako je bilo i kada sam se prijavio za NBA draft, moja odluka je i da ne sedim do kraja sezone u Golden Stejtu da bih uzeo novac. Mogao sam, jer sam imao garantovan ugovor.

o Kakva je saradnja sa trenerom Velimirom Perasovićem?

- Dobra, radi se o prilično zahtevnom treneru, tipa Svetislava Pešića. To je ta balkanska škola. U NBA se ni četvrtinu ne trenira koliko ovde, biće mi potrebno malo vremena da se naviknem i uklopim.

o I da se naviknete da ste na terenu?

- Ne toliko na igru, imao sam u NBA predsezoni veliku minutažu, i to protiv najboljih igrača na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije