Posle najava da bi mogao na kraju sezone da napusti Milan, oglasio se i Zlatan Ibrahimović. Iskusni Šveđanin priznaje da ni sam ne zna šta želi.

„Videćemo, ni sam još ne znam šta želim. Čini mi se da se svakodnevno događa nešto novo što utiče na moje odluke. Želim da se razvijam dalje, ali ne da mislim samo na sebe i fudbal, već na sve oko sebe: na svoju porodicu i svoju sreću. Fudbal je moja karijera, ali postoji toliko toga u mom životu. Želim da naučim nešto novo, postanem bolja osoba i sve to prenesem ljudima oko mene, a ne samo na terenu“, rekao je Ibrahimović za švedsku štampu, a izjavu prenose svi svetski mediji.

Zlatan je na „San Siro“ došao u januaru kao veliko pojačanje i u dresu „roso-nera“ odigrao je 10 utakmica u Seriji A i Kupu Italija. Njegov ugovor ističe u junu, a sve su manje nade da će on biti produžen jer je Šveđanin nezadovoljan odlaskom čoveka koji ga je doveo – Zvonimira Bobana.  

„Italija je moj drugi dom i bilo je čarobno vratiti se u Milan i igrati pred punim „San Sirom“. Ponovo sam doživeo strast koju Italijani imaju prema fudbalu“, poručio je Ibrahimović iz Malmea u koji se vratio kada je Lombardija postala žarište virusa korona. „Ko je mogao da predvidi pandemiju ovakvih razmera? Žalosno je što su prvenstva prekinuta, ali moramo da poštujemo pravila i da budemo strpljivi. Zdravlje je najvažnija stvar. Moramo da pokušamo da uživamo u svojim životima. Imam porodicu o kojoj treba da se brinem, oni su srećni ovde, tako da sam i ja srećan.