ORGANIZACIJA koja okuplja kompozitore i tekstopisce - Sokoj, nakon što je podelila svojim ugroženim članovima pomoć od 24.000 dinara, sada se odlučila na još jedan podstrek stvaraocima, te će umetnici uskoro dobiti sredstva iz Fonda za kulturna davanja. Mnogima će to biti jedina mogućnost da dovrše svoje muzičke projekte u vremenima kada se od muzike može veoma teško živeti, jer su zabranjeni koncerti, svirke, svadbe, festivali...

- Umetnici će uskoro dobiti sredstva za svoje projekte - poručuje direktor Sokoja Dejan Manojlović. - Rad na oceni materijala, koji je poslat na konkurs Fonda za kulturna davanja, u uobičajenoj je fazi. Formirane komisije po vrstama muzike (seriozna, džez, narodna i popularna) imale su ogroman i odgovoran posao, koji su uspešno završile.


Konačna odluka je na ovom organu, koji će po planu svoju godišnju sednicu održati najdalje do kraja maja ove godine.


- Napominjem da se sredstva ne daju svim aplikantima, automatski, zato i postoje komisije koje vrše selekciju - kaže Manojlović. - Nivo predloženih sredstava za ovu namenu će biti negde u visini prošlogodišnjeg, ali konačnu reč daje Skupština Sokoja.

Dodaje da zaposleni još rade od kuće, kao što su radili u proteklih skoro mesec i po dana i tako će i ostati za one koji ne budu određeni da rade u zgradi Sokoja. Od 1. juna, ako sve bude u redu, svi će ponovo biti na svojim radnim mestima.