ŠIŠALI ZA LANU: Humana akcija 12 beogradskih frizera

J. Gočanin

11. 08. 2020. u 22:24

HUMANITARNA akcija "Šišanje i feniranje za malu Lanu" održana je u utorak u frizerskom salonu u Ulici Milentija Popovića na Novom Beogradu, a pod pokroviteljstvom 12 beogradskih frizera.

ШИШАЛИ ЗА ЛАНУ: Хумана акција 12 београдских фризера

Frizeri na zadatku

Svaka mušterija je za uslugu sređivanja kose dala doprinos u sakupljanju novca za lečenje devetomesečne Lane Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije. Devojčici je neophodna genska terapija lekom "zolgensma", a on košta 2,1 milion evra.

Inicijator humanitarnog događaja je vlasnica salona, a kako kaže, odazvale su se sve pozvane kolege.

- Osetila sam potrebu da pomognem koliko je u mojoj moći. Ni ostali se nisu dvoumili. Iz "komšijskih" lokala dobili smo sto i stolice za ispred, pite ispod sača, kanape, balone, da svi koji dođu mogu da se posluže. Danas radimo za Lanu, ne za sebe - objašnjava vlasnica Mirjana.

Celodnevni prihod biće prosleđen u svrhu lečenja male Lane. Osim plaćanja usluge, za šta mušterije treba da izdvoje minimalno 500 dinara, tu je i kutija, u koju ko god želi može da ubaci svoj doprinos. Ona će na ovoj lokaciji ostati dokle god bude bilo potrebe.

Frizeri na zadatku

- Najbitnije je da pomognemo Lani, kao i drugoj bolesnoj deci, i njihovim roditeljima, da se oni izbore - saglasni su sagovornici. Kako kažu, da podrže akciju i daju svoj doprinos, došle su stalne mušterije, ali i nebrojeno novih.

Tokom popodneva, Lanin otac Dimitrije posetio je salon.

- Lanini roditelji su skromni ljudi i jako su zahvalni - kaže vlasnica Mirjana.

Veliki broj donatorki prijavio se kako bi učestvovao u projektu "Da moja kosa bude tvoja kosa", Udruženja "Uvek sa decom". 12. septembra u salonu vlasuljara Marka Majstorovića biće organizovano grupno šišanje, a upravo on će i izrađivati perike za devojčice koje se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri