POTPISAN SPORAZUM U BELOJ KUĆI (FOTO)

Novosti online

04. 09. 2020. u 17:00 >> 19:03

BILATERALNI sporazum su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Avdulah Hoti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ У БЕЛОЈ КУЋИ (ФОТО)

Foto: Instagram

VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI NAKON POTPISIVANjA SPORAZUMA U BELOJ KUĆI: Hoti je 10 puta insistirao da se vrati tačka 10 - ali nje više nema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije nakon sastanka i potpisivanja sporazuma u beloj kući. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO TRAMPU U OVALNOJ SOBI: Evo šta mu je rekao

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić posle potpisivanja sporazuma sa delegacijom Prištine u Ovalnoj sobi obratio se predsedniku SAD Donaldu Trampu rečima koje pročitajte KLIKOM OVDE!

OVO SU NAJVAŽNIJE TAČKE SPORAZUMA BEOGRADA I PRIŠTINE: Otvoren put za razvoj, a Albanci će MORATI DA VRATE imovinu SPC!

PRIŠTINA će prema upravo potpisanom sporazumu pristupiti inicijativi Mini šengen, bez odlaganja će početi izgradnja mreža novih puteva i pruga koje će bolje povezati region, a u Beogradu će biti otvorena kacelarija Američkog fonda za razvoj, jedna je od ključnih tačaka sporazuma o ekonomskoj nornalizaciju odnosa. VIše o tome čitajte KLIKOM OVDE!

POGLEDAJTE SNIMAK POTPISIVANjA SPORAZUMA: Tramp se okrenuo ka Vučiću i rekao "Dobar posao"

Snimak pogledajte KLIKOM OVDE!

ODLIČAN SASTANAK SA PREDSEDNIKOM SAD: Oglasio se predsednik Vučić nakon potpisivanja sporazuma u Beloj kući (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Odličan sastanak sa predsednikom SAD @realdonaldtrump u Ovalnoj sobi.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 4, 2020 at 9:12am PDT

SINIŠA MALI SE IZ VAŠINGTONA: Sporazum osigurava napredak celog regiona, izvukli smo maksimum

IMAMO sporazum u ruci, koji nam daje priliku da ekonomski još više ceo region napreduje, izjavio je iz Vašingtona ministar finansija Siniša Mali, posle potpisivanja sporazuma između Beograda i Prištine u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa. Više o tome ČITAJTE KLIKOM OVDE!

PREDSEDNIK VUČIĆ POZVAO TRAMPA DA POSETI SRBIJU!

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić, kako prenose svetske agencije, pozvao je predsednika SAD-a Donalda Trampa da poseti Srbiju. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Srbija seli ampasadu iz Tel Aviva u Jerusalim

PREDSEDNIK Donald Tramp rekao je nakon potpisivanja sporazuma da je Srbija obećala da će preseliti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, prenose izraelski mediji. VIše o tome čitajte KLIKOM OVDE!

FOTOGRAFIJA IZ BELE KUĆE: Vučić, Tramp i Hoti potpisali istorijski sporazum

Foto. Tviter

TRAMP O SPORAZUMU

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Beloj kući da su Beograd i Priština posvećeni ekonomskoj normalizaciji i da je postignut prodor ka ekonomskoj kooperaciji, prenosi Rojters.Više o tome ČITAJTE KLIKOM OVDE!

POTPISAN SPORAZUM

Bilateralni sporazum su potpisali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

POSLEDNjA PROVERA

Na instagramu predsednika Srbije postavljena je fotografija na kojoj se vidi Vučić, misnistar finansija Siniša Mali i Marko Čadež.

Uz fotografiju je napisano: "Poslednja provera pred potpisivanje"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Poslednja provera pred potpisivanje.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Sep 4, 2020 at 8:10am PDT

Vučić stigao u Belu kuću

Foto. Novosti

Predsednik SAD Donald Tramp pozdraviće danas u 17 časova u Ovalnom kabinetu Bele kuće predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Avdulaha Hotija.

Protokolom je predviđeno da pet minuta kasnije da Tramp prisustvuje ceremoniji potpisivanja sporazuma dve strane, a što će se dešavati u Ruzveltovoj sobi. Posle toga prvi čovek Amerike prisustvovaće i trilateralnom sastanku.

Foto: AP Photo/Susan Walsh

Kada se završe razgovori u Beloj kući, slede sastanci u Stejt dipartmentu, gde će Vučić i Hoti imati odvojene razgovore sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

NOVOSTI SAZNAJU - TRAMP SPREMIO DVA PAPIRA: Srbija time izbegava da posredno prizna Kosovo

U BELOJ kući danas će biti potpisan sporazum o ekonomskoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali će zapravo to biti dva dokumenta, saznaju "Novosti". Više o tome ČITAJTE KLIKOM OVDE!

HAOS U PRIŠTINI: Pada Vlada zbog potpisa u Beloj kući


MEDIJI iz Prištine saznaju da se očekuje da ministri AAK podnesu ostavke nakon potpisivanja sporazuma premijera Hotija sa Srbijom u Beloj kući, a sledstveno tome Haradinajeva stranka napušta vladajuću koaliciju sa LDK. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

OGLASIO SE I HARADINAJ: Ako Gazivode na budu deo sporazuma u Beloj kući, nećemo ga podržati

U INTERVJUU za Radio Slobodna Evropa, Haradinaj je rekao da ako sporazum bude potpisan danas, 4. septembra, i ako u njemu bude pitanje Gazivoda, on i njegova stranka Alijansa za budućnost Kosova - koja je deo vladajuće koalicije - neće ga podržati. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

 TRAMP KUVA OKO KOSOVA: Evo šta piše nemačka štampa o pregovorima u Vašingtonu

ŠTAMPA na nemačkom jeziku izveštava danas o razgovorima Beograda i Prištine u Beloj kući uz primetne rezerve kad je reč o značaju dogovora u aranžmanu SAD, koji se i dalje doživljava kao neka vrsta puča protiv EU. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

STEFANOVIĆ O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Srbija se izborila za svoje nacionalne interese zahvaljujući Vučiću

 Potpredsednik Vlade Republike Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je da "građani Srbije treba da budu spokojni" zbog toga što ih u Vašingtonu zastupa Aleksandar Vučić. Više o tome ČITAJTE KLIKOM OVDE!

GRENELOVA OFANZIVA MATIRALA BRISEL: EU skrajnuta u dijalogu Beograda i Prištine

OFANZIVA u koju je krenuo Ričard Grenel, specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, a nakon što je iz EU "miniran" sastanaka koji je zakazao za kraj juna u Beloj kući, za sada je "matirala" Brisel, gde ne kriju zbunjenost dešavanjima u Vašingtonu. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

POGLEDAJTE ŠTA ĆE VUČIĆ DANAS POKLONITI DONALDU TRAMPU (FOTO)

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić će danas svom američkom kolegi Donaldu Trampu pokloniti zlatnik Narodne banke Srbije sa likom Nikole Tesle. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

TAJNE RUZVELTOVE SOBE: U prostoriji gde će se sastati Vučić i Tramp dešavali su se ovi značajni događaji

RUZVELTOVA soba, u kojoj bi danas u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa, trebalo da bude potpisan sporazum Beograda i Prištine, decenijama je glavni radni prostor šefa Bele kuće. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

VUČIĆ SE DANAS SASTAJE SA TRAMPOM: Evo ko je još od srpskih zvaničnika bio sa liderima SAD u Beloj kući

KAO predsednik SRJ Vojislav Koštunica se u maju 2001. godine sastao sa tadašnjim prvim čovekom Bele kuće Džordžem Bušem. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

OVDE ĆE SE DANAS RUKOVATI TRAMP I VUČIĆ: Dve sobe u kojima se donose najvažnije odluke na planeti - Ovalni kabinet i Ruzveltova soba

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić će se danas u 17 časova sastati sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Ovalnom kabinetu Bele kuće. Nakon pozdrava u "srcu" Bele kuće, Vučić i predstavnik Prištine Avdulah Hoti će u Trampovom prisustvu u Ruzveltovoj sobi potpisati ekonomski sporazum. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

AMBASADOR GODFRI: Pozdravljamo napore Beograda i Prištine za ekonomsku normalizaciju

AMERIČKI ambasador u Beogradu Entoni Godfri pozdravio je za danas najavljeno potpisivanje ekonomskih sporazuma Beograda i Prištine, ističući da će oni obezbediti jaku ekonomiju i bolji standard. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

KO JE IVANKA TRAMP? Ima pristup poverljivim informacijama, a juče je prisustvovala razgovorima Beograda i Prištine

KĆERKA iz prvog braka Donalda Trampa, Ivanka Tramp, koja se u četvrtak iznenada priključila drugoj rundi razgovora Beograda i Prištine, osoba je od najvećeg poverenja američkog predsednika i ima veliki uticaj na kreiranje njegovih stavova posebno u spoljnoj politici. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

VUČIĆ SA TRAMPOM DANAS U PET: Prvo pozdravljanje u Ovalnom kabinetu, zatim potpisivanje sporazuma

PREDSEDNIK Amerike Donald Tramp pozdraviće danas u 17 časova u Ovalnom kabinetu Bele kuće predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini Avdulaha Hotija. Više o tome čitajte KLIKOM OVDE!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (29)