VUČIĆ SE DANAS SASTAJE SA TRAMPOM: Evo ko je još od srpskih zvaničnika bio sa liderima SAD u Beloj kući

D.R.Đ.

04. 09. 2020. u 13:05

ВУЧИЋ СЕ ДАНАС САСТАЈЕ СА ТРАМПОМ: Ево ко је још од српских званичника био са лидерима САД у Белој кући

AP Photo

KAO predsednik SRJ Vojislav Koštunica se u maju 2001. godine sastao sa tadašnjim prvim čovekom Bele kuće DŽordžem Bušem.

Koštunica je sastanak započeo sa potpredsednikom SAD Dikom Čejnijem i Bušovom savetnicom za nacionalnu bezbednost Kondolizom Rajs, da bi se zatim pojavio i Buš koji se zadržao deset minuta. To je bilo sasvim dovoljno vreme da se Koštunici predoči da će američka pomoć SRJ zavisiti od toga hoće li Beograd preduzeti konkretne korake u saradnji sa Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu.

U novembru iste godine sa Bušem je u Beloj kući razgovarao tadašnji srpski premijer Zoran Đinđić, 45 minuta.

Foto: Arhiva DS

Tada je Kosmet bila jedna od tema razgovora, odnosno garancije za srpsko stanovništvo posle izbora na KiM, a govorilo se i o vraćanju SRJ nekadašnjeg statusa najpovlašćenije nacije u trgovinskoj razmeni sa SAD i deblokadi zamrznutih sredstava banaka i preduzeća iz perioda međunarodnih sankcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)

anastasija

04.09.2020. 14:18

Ово је велики успех за Србију. То само показује колико амерички председник цени и Србију и нашег председника.

Mihajilo

04.09.2020. 14:29

Malo je naših ljudi bilo u Beloj kući, sad je naš predsednik tamo, potpisaće važne sporazume. Odbio je priznanje Kosova, ali je za ekonomsku saradnju sa svima u regionu.

Mina

04.09.2020. 15:00

Велика част за Србију што ће се председник Доналд Трамп састати са нашим председником.

Marko

04.09.2020. 16:25

Predsednik Vucic ce nastojati da najvise izvuce iz odnosa Beograda i Pristine, a da ukoliko druga strana misli da ce se praviti ustupak bez pokrica, to nije realno.