STEFANOVIĆ O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM: Srbija se izborila za svoje nacionalne interese zahvaljujući Vučiću

Novosti online

04. 09. 2020. u 14:57

Potpredsednik Vlade Republike Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je da "građani Srbije treba da budu spokojni" zbog toga što ih u Vašingtonu zastupa Aleksandar Vučić.

СТЕФАНОВИЋ О ПРЕГОВОРИМА СА ПРИШТИНОМ: Србија се изборила за своје националне интересе захваљујући Вучићу

P.Milošević

- Srbija je još jednom bila pred teškim izazovima, boreći se za svoje vitalne nacionalne interese, ali je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim naporima uspela da se izbori. Građani Srbije treba da budu spokojni, jer ih i na ovim razgovorima uz ogromne pritiske na našu stranu, zastupa državnik koji ni za korak neće odstupiti od zaštite Srbije. Ukoliko bude postignut sporazum pod pokroviteljstvom SAD biće veliki korak, pre svega za ekonomsku perspektivu Srbije.

NJime se otvaraju velika vrata za dolazak stranih investicija, a time i otvaranje novih radnih mesta, podizanje standarda naših građana i ukupno jačanje naše ekonomije. Ovakvu priliku Srbija mora da iskoristi i u tome je naročita zasluga predsednika Vučića koji je preduzimajući lidersku ulogu, uz jasne argumente i odgovornom politikom prema svojoj zemlji, otvorio vrata jednom novom ciklusu u kojem će Srbija nesumnjivo napredovati. Po mnogo čemu, ovo je važan istorijski trenutak koji pomaže da naša zemlja poboljša položaj Srba koji žive na Kosovu i Metohiji, ali i ojača svoje ekonomske potencijale, i učini da svi građani naše zemlje žive bolje.

Pozicija Srbije nakon ovih razgovora biće još snažnija, a predsednik Vučić povukao je potez kojim garantuje budućnost Srbiji i njenim građanima. Srbija ovakav rezultat u svojoj prošlosti nikada nije imala, jer su je predvodili ljudi bez vizije i bez odgovornosti za svoju zemlju i građane.

Svako ko danas pokuša da ospori rezultate u dijalogu o Kosovu i Metohiji, koje je predsednik Vučić postigao odolevajući velikim pritiscima, ne misli dobro svojoj zemlji, niti je to ikada mislio. Ovo je trenutak kada treba da ima nepodeljenu podršku našeg naroda, a uveren sam da mu najveći deo našeg naroda takvu podršku i pruža i da će to činiti i u budućnosti - izjavio je Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Dejan

04.09.2020. 15:58

Aleksandar Vučić je pokazao veliko znanje i hrabrost u odbrani našeg Kosova. Srbije nakon ovih razgovora biće još daleko snažnija, Aleksandar Vučić povukao je potez kojim garantuje budućnost Srbiji i njenim građanima.

Marko

04.09.2020. 16:19

Za Srbiju svakako nije iznenadjenje kada se iz Pristine ne pridrzavaju sporazuma, ali to pokazuje da je deo njih nespreman, a da deo nije ispostovao ono o cemu se razgovaralo.