KO JE IVANKA TRAMP? Ima pristup poverljivim informacijama, a juče je prisustvovala razgovorima Beograda i Prištine

D. M.

04. 09. 2020. u 11:53

КО ЈЕ ИВАНКА ТРАМП? Има приступ поверљивим информацијама, а јуче је присуствовала разговорима Београда и Приштине

Foto: EPA

KĆERKA iz prvog braka Donalda Trampa, Ivanka Tramp, koja se u četvrtak iznenada priključila drugoj rundi razgovora Beograda i Prištine, osoba je od najvećeg poverenja američkog predsednika i ima veliki uticaj na kreiranje njegovih stavova posebno u spoljnoj politici.

Američki mediji pišu da ona ima pristup poverljivim informacija i nazivaju je "Trampovim očima i ušima".

Gotovo da nije bilo Trampove zvanične posete nekoj stranoj zemlji, a da u delegaciji nije bilo i Ivanke. Bila je sa američkim predsednikom prilikom posete Saudijskoj Arabiji, što je bilo prvo Trampovo inostrano putovanje na mestu predsednika SAD. Stajala je rame uz rame sa ocem i na njegovom zvaničnom sastanku sa bivšim japanskim premijerom Šinze Abeom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ivanka je udata za DŽareda Kušnera, takođe Trampovog savetnika, koji je u suštini desna ruka šefa Bela kuće i kreator mnogih njegovih spoljnopolitičkih poteza. Ivanka se posebno bavi pružanjem podrške razvoja ženskom preduzetništvu širom sveta.

O tome koliki uticaj Ivanka ima u Beloj kući, govorio je i predsednik Aleksandar Vučić, koji je otkrio da je na sastanku u Vašingtonu pokrenula dve važne ekonomske teme i najavio njenu skoru posetu Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Djordji

04.09.2020. 13:14

Ivanka je biznis žena njene modne kreacije se šiju u Kinu ( jeftina radna snaga ) a prodaju se u Ameriku za velike pare . Za politiku aaaaaa

E ON IMA STA DA VODA

04.09.2020. 19:00

@Dara - NE ZNAM DAL'TI IMAS STA? Ivanka je kulturna, naobrazovana i lepo vaspitana zena, i nije kao kod onih demokrata sto sinovi i kceri diluju drogu, i bave se kriminalnom rabotama, kao na primer u Ukrajini.

Bata

04.09.2020. 16:11

Mnoga deca se uče na greškama svojih roditelja, to što je mislio Bernar Kušner, ne mora da misli i njegov sin a naročito Tramp ova Ivanka koju je čuvala Srpkinja!

Goran Messing

07.09.2020. 08:28

Premeštanje ambasade je najbolji politički potez Srbije u poslednjih ' 75 g.Posle ovoga ni eventualni dolazak Bajdena za predsednika Amerike neće nam mnogo nauditi ,kada iza sebe imamo jevrejski lobi !