POGLEDAJTE ŠTA ĆE VUČIĆ DANAS POKLONITI DONALDU TRAMPU (FOTO)

Novosti online

04. 09. 2020. u 14:25

ПОГЛЕДАЈТЕ ШТА ЋЕ ВУЧИЋ ДАНАС ПОКЛОНИТИ ДОНАЛДУ ТРАМПУ (ФОТО)

Foto: Instagram/Budućnost Srbije/AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić će danas svom američkom kolegi Donaldu Trampu pokloniti zlatnik Narodne banke Srbije sa likom Nikole Tesle.

Ovaj poklon nosi važnu simboliku, pošto je na njemu lik čoveka koji je zadužio svet, i koji predstavlja važnu sponu između Amerike i Srbije.

Foto: Novosti

Predsednik Vučić i Tramp se sastaju danas u 11 časova po lokalnom, tačnije 17 časova po srednjeevropskom vremenu. 

Pet minuta kasnije predviđeno je da Tramp prisustvuje ceremoniji potpisivanja sporazuma dve strane, a što će se dešavati u Ruzveltovoj sobi. Posle toga prvi čovek Amerike prisustvovaće i trilateralnom sastanku.

Kada se završe razgovori u Beloj kući, slede sastanci u Stejt dipartmentu, gde će Vučić i Hoti imati odvojene razgovore sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (45)

Kičenje Tuđim Perjem

04.09.2020. 14:57

Pa dobro majku mu, pa vi ćete početi mazati ovog američkog izumitelja na hljeb. Pa čovjek se u grobu prevrče, te aerodrom (kakve veze on ima sa letenjem), pa dresovi (kakve veze on ima sa fudbalom), pa još pride kakve vi Srbijanci uopšte imate veze sa Teslom? Imate li vi išta vaše vrijedno ponosa? Molim vas objavite, dokažite da barem imate slobodno novinarstvo.

Ljubomir

04.09.2020. 19:48

@Kičenje Tuđim Perjem - Kicenjem tudjim perjem Veze ti nemas sa istorijom, Tesla je moga da bude rodjen i na marsu on je SRBIN to razumi. Vasa istorija je Jasenovac i Ustase i podguzne muve Nemacke.

Stanko

04.09.2020. 16:02

Zaista poseban i poklon pun simbolike. Nikole Tesle na zlatniku, jasno ukazuje na vezu Srbije i Amerike, iz daleke prošlosti.Lep i simboličan gest koji ostavlja jak utisak.