PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U VAŠINGTONU: Glavna tema razgovora u Beloj kući ekonomska pitanja

Tanjug

03. 09. 2020. u 07:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ДАНАС У ВАШИНГТОНУ: Главна тема разговора у Белој кући економска питања

Foto Tanjug

Vučić će, kako se navodi, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

- U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak - rekao je Grenel u online razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da se naša delegacija pripremila da u Vašingtonu, a zatim i u Briselu 7. septembra, ponudi ozbiljan paket za uspostavljanje neuporedivo bolje ekonomske saradnje i infrastrukturno povezivanje Beograda i Prištine.

Taj paket, kako kaže, biće na obostranu ekonomsku korist, a na njemu su radile sve naše institucije i eksperti:

- To je nešto što može da stvori šanse za mlade ljudi svih nacionalnosti. Okrenuti smo ka budućnosti, Srbija želi da racionalno i ozbiljno razgovara. Za kompromis smo, ali takav koji je fer i pošten. Radimo na tome da se tržište KiM, kao i tržište celog regiona otvori za srpske firme i privredu, da otvorimo nove puteve, pruge i avio-linije i uklonimo carinske prepreke i procedure - naveo je Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (58)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!