DAČIĆ ODGOVORIO BRNABIĆEVOJ: SPS je pouzdan partner, Vučić odlučuje o Vladi

Novosti online

04. 08. 2020. u 11:53

SOSIJALISTIČKA partija je pouzdan koalicioni partner.

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО БРНАБИЋЕВОЈ: СПС је поуздан партнер, Вучић одлучује о Влади

Foto: Tanjug

Mnogo toga dobrog smo ostvarili zajedno sa SNS i smatram da je u interesu Srbije da nastavimo rad. Ali, odluka o tome je svakako na Aleksandru Vučiću kao pobedniku izbora.

To je za "Novosti" poručio šef diplomatije i lider socijalista Ivica Dačić, reagujući na ocenu premijerka Ane Brnabić da "Vučić najozbiljnije razmišlja o ulasku u koaliciju sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu televizije "Pink", rekla da je Vučić veoma razočaran u neke njemu bliske ljude i da je teško podneo podršku koju su njihovi koalicioni partneri iz SPS dali protestima opozicije u Beogradu.

- Vučić misli da Šapiću mnogo toga nedostaje, da mora još da uči i da radi, ali da je ono što ceni kod njega borbenost. Šapić je pokazao da želi i da ume da se bori, i to je pokazao u trenucima kada se naši koalicioni partneri, pre svega mislim na SPS nisu tako borili, kao i neki iz SNS - navela je Brnabićeva.

Ispričala je da je na nedavnoj sednici predsedništva SNS Vučić tražio od stranačkih saboraca da se izjasne o četiri opcije u vezi sa budućim partnerstvom u vladi. Prva je da SNS bude u koaliciji sa SPS, druga da budu u koaliciji sa Šapićevim SPAS-om, treća da uđu u partnerstvo i sa SPS i sa SPAS, i poslednja opcija - da SNS bude sam uz podršku manjina.

- Ja sam glasala da SNS formira vlast sa manjinama. Zaista mislim da bi to bila najbolja moguća opcija za Srbiju - mavela je Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)