DAČIĆ I PALMA U JAGODINI: Mi smo pravi predstavnici autentičnog srpskog domaćina

Novosti online

13. 06. 2020. u 21:21

Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija održala je predizborni skup u Jagodini, na kome su govorili predsednici stranaka Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

ДАЧИЋ И ПАЛМА У ЈАГОДИНИ: Ми смо прави представници аутентичног српског домаћина

Foto: Novosti arhiva

- Ovde u Jagodini, citiraću Jovanču Micića:“Ceo svet obiđoh, ali kao Jagodinu nigde ne nađoh". Ja to mogu malo i da izmenim i da svaki put kada se vratim u Srbiju kažem “Ceo svet obiđoh, ali kao Srbiju nigde ne nađoh”. Mi smo dužni da učinimo sve za našu majku Srbiju i zato Srbija može da računa na nas, na Palmu i mene da ćemo do kraja štititi državne i nacionalne interese”, izjavio je predsednik SPS - a Ivica Dačić.

- Do 2012. godine preko 70 država je priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, a od 2012. godine više je zemalja povuklo priznanje Kosova nego što je priznalo i to smo radili svi zajedno sa predsednikom Vučićem i Vladom Srbije i to će ostati upisano u istoriji da je 18 zemalja povuklo priznanje Kosova i da Kosovo više nema većinu u Ujedinjenim nacijama. Oni kažu iz Prištine “ili priznanje ili ništa” - rekao je Dačić.

- Ja mogu odmah da im kažem, ako je tako onda je naš odgovor “Ništa”. Sa Vučićem, sa mnom i sa Palmom Srbija više ništa ne mora, već jedino može, ako je to u njenom nacionalnom i državnom interesu. Aleksandar Vučić nema pouzdanijih saradnika od naše koalicije. Svi želimo da Srbija bude jaka, a da bi bila jaka ona mora da bude stabilna, a da bi bila stabilna treba da bude politički stabilna, a to može samo sa jakim politički faktorima - istakao je Dačić.

- Samo ekonomski jaka država, kao što je danas Srbija može biti nezavisna i da istrpi sve pritiske od strane nekih velikih sila. Za razliku od bivših ministara spoljnih poslova Srbije koji su, kada su se vraćali u Srbiju, donosili samo visoke račune iz skupih hotela i diplomatske poraze, Dačić, koji je 30 puta obišao zemaljsku kuglu donosi otpriznavanja jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Novosti arhiva

Tekst potpisa

- Ja poštujem evropske ekonomske vrednosti, ali za one, a vi znate dobro koje, nikada nećemo glasati - izjavio je Marković.

- Ako bi se merilo po gradovima gde je šta urađeno, Jagodina je već u Evropskoj uniji. Poslednje 4 godine privreda Jagodine beleži suficit, koji je prošle godine iznosio 9 000 000 dolara. Sa dva nova investitora iz Nemačke i Austrije koji će ove godine otvoriti svoje fabrike, u Jagodini danas imamo 14 stranih investitora. Na lokaciji gde je danas turistički centar u Jagodini, pre 2004. godine i našeg dolaska na vlast ovde su bile koprive i korov. Naša koalicija ima dela koja su vidljiva. Ivica Dačić i ja smo pravi predstavnici autentičnog srpskog domaćina.

- Na lokalnim izborima u Jagodini na zajedničkoj listi su i Jedinstvena Srbija i SPS i Srpska napredna stranka jer smo poslednje četiri godine zajedno dobro radili u interesu građana. Porodica je osnovni stub svega u životu i zato ova koalicija toliko dugo traje, jer mi smo kao jedna porodica - poručio je Marković.

Predizbornom skupu u veličanstvenom ambijentu izletišta „Potok“ u Jagodini, prisustvovali su i funkcioneri SPS -a i Jedinstvene Srbije, kao i kandidati za narodne poslanike i za odbornike u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)