CRNA GORA OPET PROTIV SRBIJE: Podržali aplikaciju tzv. Kosova u Savet Evrope

M.B.

24. 04. 2023. u 16:46

DA se suštinski ništa neće promeniti u odnosu zvanične Podgorice prema Srbiji, ni po odlasku Mila Đukanovića sa vlasti, potvrdilo je i današnje glasanje na sednici Komiteta ministara Saveta Evrope, na kojoj je odlučeno da se aplikacija tzv. Kosova za prijem u ovu organizaciju prosledi Parlamentarnoj skupštini.

ЦРНА ГОРА ОПЕТ ПРОТИВ СРБИЈЕ: Подржали апликацију тзв. Косова у Савет Европе

Foto: V. K.

Naime, delegacija Crne Gore glasala je za kandidaturu lažne države, čime su samo armirani antisrpski temelji crnogorske politike, koje je postavio nedavno poraženi trodecenijski vladar Montenegra.

Iako je njegov naslednik u liku Jakova Milatovića seo u vilu "Gorica" najviše zahvaljujući glasovima srpskog naroda, novoj nomenklaturi u Podgorici to nije predstavljalo nikakvu prepreku da se svrsta na stranu protivnika Srbije.

Uostalom, ovakav scenario mogao se i naslutiti tek što je Milatović otpio pobednički šampanjac.

Naime, odmah po izbornom trijumfu, a na pitanje kakav će njegov odnos biti prema odluci crnogorske vlade da prizna nezavisnost Kosova, odgovorio je da je to za njega - završena priča.

Knežević: Dritanova Vlada glasala da UČK tvorevina uđe u Savet Evrope

Milan Knežević reagovao je na ovu odluku Abazovićeve Vlade i smatra da spada u jednu od najsramnijih u crnogorskoj istoriji:

- Danas se zvanična Crna Gora u ostavci na čelu sa Dritanom Abazovićem glasajući na Komitetu ministara da tzv. Kosovo uđe u Savjet Evrope, pridružila onoj Crnoj Gori Mila Đukanovića i Duška Markovića koji su 2008. protivno volji 85 % građana priznali ovu UČK tvorevinu.

Ova odluka Abazovićeve Vlade spada u jednu od najsramnijih u crnogorskoj istoriji i dodatno usložnjava društveno političke prilike kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Ako rasapala Vlada Dritana Abazovića nije imala ljudske i političke hrabrosti da bude protiv, mogla je glasati uzdržano, i na taj način pokazati da joj je stalo do najboljih odnosa sa Srbijom. Ali je očigledno postalo pravilo da oni koji deklarativno najviše govore o dobrosusjedskim odnosima suštinski najdublje zarivaju nož u leđa Srbiji kad god im se ukaže prilika za to.

Zato je ovo današnje glasanje Crne Gore za prijem Kosova u Savjet Evrope nacionalna sramota koju ćemo morati da spiramo sa našeg obraza. Iako su mnogi tvrdili da će se Srbija prva odreći Kosova i Metohije na ovom glasanju, Srbija je glasala protiv. A protiv su između ostalih glasali i Azerbejdžan i Gruzija, koji više imaju svijesti i bratskog razumijevanja nego crnogorski kvintaši koji bi se i rođene majke odrekli ako bi im stigao dekret iz ambasade. Zato danas groteskno zvuči izjava Jakova Milatovića da bi posle Brisela želio da posjeti Beograd, jer upravo je zvanična a manjinska Crna Gora današnjim glasanjem odredila sljedeću Milatovićevu destinaciju, a to je Priština. Ako se Jakov Milatović ne slaže s današnjim glasanjem Vlade Crne Gore o prijemu tzv. Kosova u Savjet Evrope očekujem da se oglasi i ogradi od ovog terorističkog akta države čiji je predsjednik.

Takođe, očekujem da se oglase i sve one institucije, NVO i nezavisni intelektualci kojima su usta puna pjesama o Kosovu na svadbama i vašarima, a koje su zaustavljale ulazak DF – a u vladu tvrdeći da će srpske interese bolje braniti Dritan Abazović i eksperti sa FB grupe „ Naši u svijetu“ koji postadoše mesije i državnici, a izdadoše sve čega su se dotakli. Sad je prava prilika kad više nema Mila Đukanovića, da u našim crkvama i manastirama otpočne akcija za prikupljanje potpisa o povlačenju odluke o priznanju tzv. države Kosovo, jer ako ovi koji su na izborima pobijedili Đukanovića misle isto što i mi, onda će odluka biti povučena.Ali se plašim da misle isto kao Đukanović, samo što to niko ne smije javno da kaže. Zato smo dužni svim raspoloživim demokratskim sredstvima da zaustavimo dalje srozavanje i urušavanje države i njenih institucija dok se ne pretvore u neprepoznatljivu ruinu, napisao je Milan Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (8)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi „Vihor 2024“ na poligonu „Pešter“