SRBIJA I SRPSKA UVEK ZAJEDNO: Predsednik parlamenta RS gost Beograda

S.S.R.

13. 02. 2023. u 14:15

NA sastanku predsedika Skupštine Srbije Vladimira Orlića i zakonodavnog doma RS Nenada Stevanidića potvrđeni zajednički stavovi

СРБИЈА И СРПСКА УВЕК ЗАЈЕДНО: Председник парламента РС гост Београда

Parlament

Predsednik Skuštine Srbije Vladimir Orlić razgovarao je danas sa prvim čovekom Narodne skupštine Republike Srpske Nenadom Stevandićem, koji je za prvu zvaničnu posetu posle stupanja na dužnost izabrao Beograd. Baš u tom tonu priče o neraskidivim i bratskim vezama Srbije i Srpske prošao je razgovor dvojice funkcionera.

Tokom sastanka je bilo reči o daljem ekonomskom povezivanju, trgovinskoj razmeni i investicijama, nastavku realizacije zajedničkih projekata sa posebnim akcentom na značaj izgradnje auto-puta Beograd-Banjaluka, hidroelektrane na Drini i memorijalnog centra Donja Gradina. Istakli su i značaj velikog broja projekata lokalne i komunalne infrastrukture, koje Srbija finansira u brojnim opštinama Republike Srpske, ali i u opštinama Federacije u kojima živi srpski narod.

- Srbija je ekonomski lider u regionu sa zdravim budžetom i stabilnim javnim finansijama, što i nama u Republici Srpskoj uliva sigurnost i stvara uslove za nastavak saradnje - poručio je Stevandić.

Predsednici skupština Srpske i Srbije razmotrili su političku situaciju u regionu i potvrdili međusobnu podršku i usaglašene stavove po svim važnim pitanjima. Orlić je izrazio zahvalnost RS na podršci državnoj politici mira, stabilnosti i razvoja koju Srbija sprovodi na čelu sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024