PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić pripremio je u ime Srbije odlučan i žestok odgovor briselskoj administraciji koji će saopštiti javnosti najkasnije u roku od 72 sata - saznaju "Novosti".

Boško

26.09.2022. 21:08

Mislim da je ovo klasična provokacija, a dotični zaslužuje odgovor upravo ovakav kakav je dobio Vučića. Kreću pritisci, ali mislim da će zapad naleteti na baš baš tvrd orah od strane srpskih vlasti!

Darko

26.09.2022. 21:09

Bravo Vučiću, samo napred, branimo Srbiju svi zajedno! EU je nehumana organizacija ljudi iskrivljenih pogleda na Srbiju i pravoslavlje i takvi nam nikada neće biti prijatelji.

Saša

26.09.2022. 21:11

Nažalost baš zemlje koje su nas bombardovale najviše nas napadaju, ni za šta. Pričaju o napadu Rusije na Ukrajinu, što Srbija nikad nije podržala, ali ne prave paralelu da su oni to isto uradili.

Aleksandra

26.09.2022. 21:11

Vučić je poznat po tome da svima skreše sve u lice šta ima i ne priča uvijeno i u šiframa. Sasvim je jasno da će njegov odgovor evropskoj administarciji biti britak i jasan.

Aleksa

26.09.2022. 21:13

Nas kritikuju zbog nekog ugovora koji smo potpisali sa Rusijom, a EU i SAD naoružavaju Albance na KIM, vežbaju zajedno sa NATO instruktorima u Albaniji, iako se to protivi u potpunosti sa rezolucijom 1244! Gde im je moral, sram ih bilo!

Nena

26.09.2022. 21:15

Vučić je u pravu,kad Albanci napadaju neduzne Srbe onda neko ne reaguje a kada Srbija bilo koji korak napravi koji se velikim silama ne dopada,odmah napad na Srbe i Vučića!Bezobrazluk!

Filip

26.09.2022. 21:17

Ne sumnjam u to da će predsednik Vučić oštro odgovoriti na ovakav bezobrazluk briselske administracije. Vučiću je interes srpskog naroda na prvom mestu.

Goran

26.09.2022. 21:19

Jedva čekam da čujem Vučićev odgovor. To su ti dvostruki aršini EU koje besramno upotrebljavaju kad god je Srbija u njen teritorijalni integritet u pitanju.

Srđan

26.09.2022. 21:20

Naravno da je Vučić ljut. Ljuti smo svi mi jer se svima nama ogadila licemerna politika EU koja je ništa drugo nego sluškinja SAD-a. Dosta je nama njihovih pritisaka i ucena.

Ognjen

26.09.2022. 21:22

Zar ovi iz EU misle da smo mi toliko glupi, da ne shvatamo šta rade? Nas napadaju zbog Rusije a oni pomažu Albance, naoružavaju ih? Puštaju da uđu na sever KIM, iako ne smeju. Za Rusiju postoji obaveza da ne sme da napada Ukrajinu, a za Prištinu ne postojui zabrana da napada Srbe na severu, da se naoružani šetaju i uznemiravaju narod? Odgovoriće im Vučić, opet će da im prilepi istinu.

Veljko

26.09.2022. 21:23

Predsedniku Vučiću je interes srpskog naroda na prvom mestu i naravno da, kao i do sada, neće dozvoliti da nas iko ponižava i izjavljuje ovakve skandalozne i šokantne ucene, poput Stana.

Časlav

26.09.2022. 21:29

Nekorektna je EU, napada nas a da nije tražila objašnjenje od Srbije. na ona o kakvom ugovoru se radi, ali koriste priliku samo da nas napadnu, možda i isključe kao kandidata za ulazak u EU. Osveta za NJujok, ništa drugo nije u pitanju.

Mile

26.09.2022. 21:31

Našem narodu na KiM uopšte nije lako da trpi teror od kosovski Albanaca, i da to ROSU i ostale organizacije podrže. Vučić ima puno pravo da bude ljut i podseti ih na njihove dužnosti da su oni tu da čuvaju mir.

Zoki

26.09.2022. 21:31

I mi pratimo ,,Brisel" i dobro pamtimo sva njihova nereagovanja, kada su srpskom narodu na KiM bivala ugrožena osnovna ljudska prava, kao i sramotno okretanje glave od činjenice da njihova članica štiti i slavi ubice dece!

Ranko

26.09.2022. 21:32

Dobiće odgovor, onakav kakav su zaslužii, prepun podataka, istine, činjenica, a ne kao njihovo saopštenje. Samo napadi, ne znamo ni zobg čega uz pretnje šta nam se može dogoditi.

Bole

26.09.2022. 21:41

Zašto ovi iz Brisela misle da su bolji od Putina? Pa, oni su bombardovali suverenu državu u sred Evrope, ubijali decu i dozvolili da separatisti otimaju nečiju zemlju, godinama podržavajući urušavanje međunarodnog pravnog poretka!

Andjela

26.09.2022. 21:49

Stana treba da bude sramota jer bi on valjda trebao da predstavlja evropske vrednosti i demokratiju, a ovakva izjava je sve samo ne evropska i demokratska.

Andja

26.09.2022. 21:51

Da li je Stan svestan da je ovakvom izjavom podrzao nasilje i progon? Da li je svestan svojih suludih izjava, a da pritom se nije udostoji da vidi kako se Pristina ponasa prema srpskom narodu u nasoj juznoj pokrajni.

Bojana

26.09.2022. 21:51

Jadno je i licimerno što svi u Evropi zbog gasa sarađuju sa Rusijom i to dobro kriju i međusobno se optužuju, a svi zavise od gasa iz Rusije. I sad kada naša mala država hoće da ima dobre odnose sa tradicionalnim prijateljima to ne može.

Pedja

26.09.2022. 21:53

Koliko sam razumeo reci gospodina Stana, on ni u cemu nije pogresio, Srbija ima bilateralne odnose i suradjuje sa svim zemljam koje su izvrsile nelegalan i nelegitiman cin agresije na nasu zemlju, i koje su nam okupirale deo teritorije, i tu teritoriju dale na upravljanje naseljenim zlikovcima i teroristima koji rade za interese svojih vazala. Srbija na taj nacin pokazuje da je demokratska zemlja i da zeli dobre diplomatske odnose i sa onim zemljama koje su se dokazale i i dalje se dokazuju da Srbiji ne zele dobro, pokusavajuci na taj nacin da diplomatski za okruglim stolom dodje do resenja zapetljane situacije na podrucijma koje su stanove evropske kolege okupirale. Srbija ima istorisku tapiju na to podrucje, i mogu da nasele jos milion siptara ali ta zemlja je i ostace u srpskom vlasnistvu, dace bog pa ce se uskoro promenuti situacija u svetu, pa ce se pojaviti mnogo vise zemalja koje ce razumeti situaciju i ponistiti nepravdu koja je nanesena srpskom narodu, kako na Kosovu tako isto u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, a da ne pominjem pokolj i proterivanje iz Hrvacke u kojoj smo od konstituivnog naroda postali nezanemarujuca manjina. Takodje u Bosni kataterski pre rata smo bili vlasnici 73% zemlje, a sad smo svedeni ispod 50% zbog visih interesa stanovih nalogodavaca preko okeana. Zivela Srbija, do godine u Prizrenu.

Andjel

26.09.2022. 21:53

Skandalozna izjava nekog ko treba da predstavlja EU i prave vrednosti. Sigurna sam da ce Vucic kao i uvek do sada argumentovano i sa dokazima izneti pravu istinu.

Mimi

26.09.2022. 21:57

Briselu treba staviti do znanja da je najveći problem nepoštovanje briselskog sporazuma. Gospodo naterajte Prištinu da ispoštuje sporazum i veliki deo problema bi bio rešen.

Bojana

26.09.2022. 21:58

G. Vučić uvek staje u odbranu svoje zemlje od ovakvih što prete Srbiji. Uvek je problem kada Srbija hoće dobro za sebe i svoj narod, pogotovu narod na KiM.

Carica Sveta

26.09.2022. 22:08

Podrška. Tehnički dokument sa RF treba da ima obuhvaćene i aspekte bezbednosti. O međunarodnom kriminalu, trrorizmu, nukkearnojbbezbednosti. Na osnovu kog dokumenta je Pelosi nudila naoružanje Tajvanu i umalo izazvala sukob u tom delu sveta. A NR Kina je nukkearna sila. RF je potpisnik Dejtonskog sporazuma koji štiti ne samo srpski narod, već garantuje mir u tom delu regiona za sve konstitutivne narode. RF je garant Rezolucije 1244 SB UN. A Republika Srbija se više od svih bori za mir i poštovanje Povelje UN i poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta država članica UN. Molim lepo. Niti će moj narod da ratuje, niti da se smrzava, niti da gladuje. A za saradnju smo uvek bili otvoreni. Jer svi putevi vode ka Srbiji i Beogradu i kroz Srbiju i Beograd. Oni što su popišali i čekićali spomenik srpskim ratnicima iz Balkanskih ratova, jedini takav spomenik koji su morali da čuvaju, neka dobro razmisle kakvu su sliku poslali u svet. Naročito u region. Naročito Srbiji. Mi kao narod , srpski, ali i svi ostali narodi koji živebu Srbiji, imamo šta da čuvamo. Od vrednih i plemenitih ljudi, duhovnosti, kulturne baštine, istorije, tradicije , umetnosti i nauke. Do prirodnih lepota, izvanrednih pejzaža, retkih biljnih i životinjskih vrsta. U savremenom svetu, sačuvati sve to, znači biti civilizovan ali i progresivan. Samo napred predsedniče Vučiću. Mislim da sam i sada bila dovoljno jasna. Jer mi je stalo. Evropa i SAD treba da stanu na stranu Srbije i života. Čak i ako se ne slažu sa nama po nekim pitanjima. Jer i to je deo civilizovanog ponašanja.

Ljubica

26.09.2022. 22:11

Srbija treba ponovo da pokrene pokret Nesvrstanih, postoje investitori i van granica EU.Kad je bila Korona, nije se moglo nigde, može se neko vreme i bez viza za zemlje EU.Srbija sa Madjarskom ima i onako posebno dobre odnose, a pošto i njima prete, sigurna sam da će zajednički pronaći rešenja za neke od problema. Srbija ne sme dozvoliti da joj sudbinu kroje oni koji nas konstantno napadaju i okrivljuju za sve. EU je i onako odavno prestala biti prestižna i profitabilna. Mnoge članice su već odavno na ivici kolapsa Italija, Grčka, Španija, kako sada stoje stvari Nemačka ekonomija će biti prilično uzdrmana, a ona je jedan od stubova EU. Svi oni su toliko histerični, jer će uskoro sve da se raskomada.

Necer

26.09.2022. 22:25

A kada je EU bila drugacija? Referendum gospodine! Referendum! Prekinuti besmislenu pricu zvanu EU! Proglasiti okupaciju Kosova i ispunjavanje rezolucije 1244. Prosto.

Ana

26.09.2022. 22:58

Kad je Srbija u pitanju od Brisela uvek dolaze kritike, a kad pogreši tzv. Druga strana ništa se ni ne pominje. Uz to, nikakvih razloga za kritiku ni nema.

Velja

26.09.2022. 23:13

Pritisci su nikad veći na Srbiju od kad je počeo rat u Ukrajini jer smo jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji i sada velike sile pokušavaju da upravljaju našim odlukama i iznose komentare koji nisu na mestu! E kad se već usude to da rade, neka se usude i da govore o trenutnoj situaciji na KiM, a ne to da prećutkuju!

Mila

26.09.2022. 23:15

Predsednik je u pravu, ovo im nećemo prećutati. Videli su da je naš odnos sa Rusijom dobar, a to im smeta. Umesto da komentarišu napada na naš narod na KiM, čime se oni bave?! Sramota.

Sofika

26.09.2022. 23:53

Stano kao da je Kurtijev portparol a ne portparol EU. Sramne su njegove izjave gde dominiraju dvostruki aršini . Žmuri na šiptarske katasrofalne greške a naše nebitne uočava.

Marija

27.09.2022. 00:21

Mnogi su navikli da Srbiaj cuti, e pa Srbija danas na svom celu ima coveka koji ima jasan stav od koga ne odustaje i za to ima apsolutnu podrsku svpg naroda-

Nikola

27.09.2022. 07:20

Normalna stvar! Na 3 stolice je teško! Ja nisam za eu! Branili smo ih od turaka, bolje da nismo! Mrze nas i hoće da nas satru! To su pokazali više desetina puta i dalje rade sve što mogu za taj cilj! Sa druge strane Rusija je bila slaba i troma(pijana) 99-te. Otreznila se posle agresije na nas, jer su znali da su sledeći! Ništa ni tu Srbija neće dobiti sem konflikta sa nato zverima. A da ostanemo vojno neutralni, treba nam bar 50 milijardi dolara. Za svu PVO i Rv tehniku, pa pešadiju i Artiljeriju. Ali i tenkove i Mrap vozila.

Gaga

27.09.2022. 07:31

Svima treba da bude jasno da predsednik ima stav i da se bori za svoj narod. Koje dve strane? Srbija je država u čijem sastavu je KIM i tako će uvek da ostane.

Bole

27.09.2022. 07:32

Aleksandar Vučić,čovek koji nema straha i kome je stalo do svog naroda.Mirno i sigurno korača ka cilju,čovek koji se suprotstavio zapadu i rekao im sve u lice.Ostaće zapamćen sigurno.!

mile

27.09.2022. 07:33

Vučić se hrabro drži i bori za rešenje krize na KiM, za razliku od predstavnika EU koji se ne bore, već naprotiv svojim dvostrukim stavovima dodatno otežavaju i onako tešku situaciju na KiM.

Bojan

27.09.2022. 07:35

Predstojeće obraćanje i izlaganje predsednika Aleksandra Vučića,će mnogima itekako zasmetati i biti trn u oku, posebno Peteru Stanu. Predsednik neda da se kalja obraz Srbiji i srpskom narodu!

Frigo

27.09.2022. 07:37

Од када политика у себи има компоненту емоција? Па то је само вештина могућег уз хладну главу.

mara

27.09.2022. 07:44

Зар се сви само Србијом и стањем у њој баве, немају друге надлежности и послове да обављају

Dusan

27.09.2022. 07:48

Šta god radili protiv Srbije, šta god pokušavali, nikada neće uspeti da nas slome, jer smo mi jedinstven narod i držimo se zajedno kada je to najteže!

nikola

27.09.2022. 07:54

briselska administracija ne mari za poštovanje međunardonog prava i još jednom je pokazala da postoje dvostruki aršini za države u zavisnosti od njihovih interesa

darko

27.09.2022. 07:55

za ovo što radi srbija, karakteristično je za suverenu državu i niko van nje ne može da upravlja njome, kao što to brisel radi sa našom južnom pokrajinom.

luka

27.09.2022. 08:06

EU se ljuti na Vučića što sprovodi politiku dobrih odnosa kako sa zapadom tako i sa istokom, a ne ljute se na seba što oni konstantno sprovode politiku dvostrukih standarda?!?

Milan

27.09.2022. 08:20

Jedno je sigurno a to je da EU ne zna pta čini i da će joj se to obiti o glavu. Srbija ipak ima politiku koja je okrenuta ka Istoku i koja je potrebna jer su to zemlje budućnosti.

Drina

27.09.2022. 08:35

Gospodin Stan treba da zba da je Srbija međunarodno priznata država i da ona može da potpisuje razne sporazume sa bilo kojom državom u sveto i zašto bi to njemu smetalo.

Marija

27.09.2022. 08:36

Srbija je proteklih godina ucvrstila svoju medjunarodnu poziciju, pre svega zahvaljujuci Aleksandru Vucicu, sto umnogome pozitivno utice i na nasu ekonomiju u ovim eizvesnim vremenima

Veljko M

27.09.2022. 08:41

Vladica: Predsednik Vučić će sigurno odgovoriti mgospodinu Stanu i daće mu do znanja da on prestane da se meša u unutrašnje stvari Srbije.

Milja R

27.09.2022. 08:44

Pa nije Stan taj koji će odlučivati sa kojom državom će Srbija potpisivati ugovore. Srbija ima svoju vlast koja o tome odlučuje i to gospodinu Stanu treba da bude jasno.

Zoran

27.09.2022. 08:44

Amerika i njeni zapadni saveznici, ciju vecinu cine clanice EU, su nasilo okupirale juznu srpsku pokrajinu i nakon toga vise od dve decenije, dvolicnim ponasanjem, ucenama, pretnjama, lazima i cinicnm ponasanjem zele da nateraju Srbiju da se odreken Kosova i Metohije.

Brane

27.09.2022. 08:47

Nemoćne junačine da se suprotstave Rusiji pa tuku po nedužnim malim državama koje nikoga ne ugrožavaju osim što vode pravednu samostalnu poitiku.

njanja

27.09.2022. 08:52

Predsednik Vučić želi da se međunardno ugovori prava i odluke primenjuju i za našu državu Srbiju . Želi stabilnost mir dijalog saradnju kroz sidjalog i svakako napredak zemlje kroz nove projekte izgradnje i zadvoljne građane.