NAPAD NA ELEKTROKOSMET Petković: Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi bezbednost na severu KiM

Tanjug

24. 06. 2022. u 15:28

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je danas da napad na Elektrokosmet odgovara samo onima koji žele destabilizaciju situacije na terenu i poručio da se neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti na severu KiM.

НАПАД НА ЕЛЕКТРОКОСМЕТ Петковић: Нећемо дозволити било коме да угрози безбедност на северу КиМ

Foto Tanjug

- Energetski sporazum iz Brisela obezbeđuje srpskoj kompaniji Elektrosever stabilno i samostalno snabdevanje strujom i Srbima prekopotrebni mir - naveo je Petković na Tviteru.

On je naglasio da napad na Elektrokosmet odgovara samo onom ko želi destabilizaciju na terenu i kome ne odgovara da sever ima samostalan sistem snabdevanja.

- Zato bi političarima iz Prištine bilo bolje da ne optužuju Srbe koji sigurno neće da rade ništa u korist svoje štete. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi bezbednost na severu KiM - rekao je Petković na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja ranije je optužio, kako je rekao, srpske paralelne strukture za bacanje eksplozivne naprave na zgradu Elektrokosmeta u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Srpska lista osudila napad na objekat Elektrokosmeta

Srpska lista osudila je sinoćni napad na objekat Elektrokosmeta u Kosovskoj Mitrovici, prilikom koga je načinjena materijalna šteta.

- Ovaj napad i podizanje tenzija protivne su interesima našeg naroda na severu Kosova i Metohije. Pozivamo nadležne organe da pažljivo sprovedu sve potrebne istražne radnje i osiguraju bezbednost građanima - navedeno je u saopštenju Srpske liste.

Eksplozivna naprava bačena je sinoć oko 22.45 sati na elektrodistributivni objekat u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Prema navodima kosovske policije, u napadu nije bilo povređenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna