NEMA NEDOSTATAKA U NOVIM OPTUŽBAMA Specijalno tužilaštvo odbacilo zahteve Tačijeve odbrane

Novosti onlajn

14. 06. 2022. u 14:30

SPECIJALIZOVANO tužilaštvo u Hagu saopštilo je danas da nema nedostataka u novim optužbama za ratne zločine u Semetišu i Budakovu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija.

НЕМА НЕДОСТАТАКА У НОВИМ ОПТУЖБАМА Специјално тужилаштво одбацило захтеве Тачијеве одбране

Hašim Tači, Foto AP

Tačijeva odbrana tražila je da se nove optužbe odbace, međutim, prema dopisu tužilaštva, u njihovom predlogu nisu utvrđeni nedostaci u optužbama i ne treba da budu prihvaćeni.

- Suprotno navodima Tačijeve odbrane, ispunjeni su uslovi iz člana 38 Zakona i pravila 86 Uredbe. Forma izmena je u skladu sa ostalim navodima optužnice, za koje je sudija iz prethodnog postupka već zaključio da su prilično jasni i konkretni - istaklo je tužilaštvo, preneo je list "Reporteri".

U Specijalizovanom tužilaštvu napominju da Tačijevi argumenti odbrane u vezi sa paragrafom 93 optužnice nemaju zakonsku osnovu i da ih treba potpuno odbaciti, jer sporni navodi ne spadaju u okvir izmena.

Specijalno tužilaštvo u Hagu optužilo je Tačija 2020. godine da je odgovoran za ubistva počinjena tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

U Hag je prebačen avionom 5. novembra 2020, sa još dvojicom osumnjičenih, Veseljijem i Seljimijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

HEMOTERAPIJE DOŠLE NA NAPLATU Deki o odluci da potraži posao iza kamera