NEZAKONITA NEZAVISNOST: Predsednica Predstavničkog doma Kipra o statusu KiM

S. S. R.

02. 11. 2021. u 18:15

NE priznajemo jednostrano proglašenu nezavisnosti Kosova i Metohije, a pravni osnov za rešavanje tog pitanja je rezolucija 1244 Saveta bezbednosti.

НЕЗАКОНИТА НЕЗАВИСНОСТ: Председница Представничког дома Кипра о статусу КиМ

Anita dimitriju, Foto Tanjug

Jednostrano proglašenje ostaje nezakonito. Mi ćemo nastaviti da podržavamo Srbiju na evropskom putu.

Ove poruke poslala je juče predsednica Predstavničkog doma Kipra Anita Dimitriju, obraćajući se poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije.

Ona je navela da se njena država više od 47 godina bori sa turskom okupacijom, te da se kiparski narod bori za oslobađenje:

- Neumorno ponavljamo da je naš cilj postizanje trajnog rešenja kiparskog problema na osnovu međunarodnog prava.

Dimitriju je rekla da joj je čast što, kako je istakla, na ljubazan poziv prijatelja Ivice Dačića ima priliku da se obrati i prenese srdačne pozdrave i ljubav kiparskog naroda srpskoj braći:

- Moja zvanična poseta ističe zajedničku volju za proširenje odnosa koji postoje između naših parlamenata.

Foto Instagram

Ona je pozdravila napredak koji je naša država napravila na evropskom putu, i dodala da za Kipar pristupanje Srbije EU predstavlja preduslov jačanja stabilnosti na Balkanu, što je "povezano i sa stabilnošću u samoj Evropi":

- Na tom putu ćete imati iskrenog i postojanog ambasadora koji veruje da budućnost Srbije može biti samo evropska, a nakon prijema i kredibilnog partnera.

Inače, predsednik parlamenta Ivica Dačić dočekao je gošću, a posle razgovora uručio joj i neobičan poklon: tradicionalno licitarsko srce. Sa sastanka su poslate poruke da dve zemlje stoje jedna uz drugu. Dačić je poručio da mu je drago što se sreo sa gošćom iz Kipra, da su dogovorili unapređenje saradnje dva paralmenta i da se "prijateljstvo mora održavati, bez obzira na to što se podrazumeva".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)