Cvijanović: PDP i SDS prave predstavu od imenovanja; Borenović odgovara: To joj nije na čast

S. M.

27. 11. 2019. u 23:38

Цвијановић: ПДП и СДС праве представу од именовања; Бореновић одговара: То јој није на част

Branislav Borenović Željka Cvijanović Foto D. Pozderović

Spor predsednice RS Željke Cvijanović i predsednika PDP Branislava Borenovića oko izbora Zorana Tegeltije

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da ne služi na čast nijednoj političkoj partiji iz Srpske to što se protivi tome da srpski kadar bude na čelu Saveta ministara.

- Znajući kakvu politiku promoviše predsednik PDP Branislav Borenović, nisam iznenađena takvim činom. Imajući u vidu činjenicu da sada na red dolazi srpski kadar koji treba da vodi Savet ministara, bilo bi politički zrelo i mudro da je data podrška - rekla je Cvijanovićeva, komentarišući činjenicu da Borenović nije podržao izbor Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara BiH na sednici Komisije za izbor.


PROČITAJTE JOŠ -Održana sednica za pripremu izbora novog Saveta ministara BiH: Komisija podržala Tegeltiju


Ona je istakla da PDP i SDS prave predstavu i spektakl od imenovanja i procesa kroz koji treba da prođe predsedavajući Saveta ministara.

- U suštini ne postižu ništa na političkom planu osim što na svaki način pokazuju da žele da uskrate mogućnost da srpski kadar bude na čelu Saveta ministara. Njihov plan, kada su menjali Poslovnik o radu PD Parlamentarne skupštine BiH, bio je da se zadrži postojeći saziv Saveta ministara i obezbedi pozicija za lidera SDS Mirka Šarovića. To je izgubljena priča za njih i otuda dolazi njihovo nezadovoljstvo - rekla je Cvijanovićeva.

Branislav Borenović je na prozivku predsednice Željke Cvijanović uzvratio rečima da Partija demokratskog progresa nije skup nezainteresovanih fikusa koji će tek tako podržati nekoga ko ništa nije rekao, ko nema jasno definisan stav ni po jednom pitanju, ko negira institucije RS.

- A ako je Željki Cvijanović čast to što je Tegeltija za svog mandata sahranio tri banke, udvostručio dug Srpske i zajedno sa njom iselio stotine hiljada građana, onda ni u kojem slučaju ne bi trebalo da joj bude čast. Kada bi učinila napor i počela da se bavi ozbiljnom politikom, znala bi da je Tegeltijin sraman stav veleizdaja srpskih nacionalnih interesa - istakao je Borenović.


OPOZICIJA GNEVNA

ŽELjKA Cvijanović je dodala da razume zašto su predstavnici opozicije gnevni.

- To je zbog činjenice da su ostali bez fotelja u Sarajevu, koje su ionako neopravdano dugo zadržali jer je prošla godina od izbora - naglasila je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

slavko radovanovic

28.11.2019. 02:18

Dobro reče sultan Murat ne Kosovu prije šesto godina.U rušenju Srbije oslanjajete se isključivo na Srbe,oni će to bolje učiniti od vas,reče Murat na samrti sinu Bajazitu.I danas to važi.Ali ni rahmetli sultan Murat nebi bio sultan da nejgove riječi danas ne važe.Tehnika se mijenja a duh i duša ostaju isti .I danas i prije šesto godina.

milijan

29.11.2019. 08:10

@slavko radovanovic - Ti si to bio sa sultanom? Najbolje se "ujediniti" da budemo "zajedno" sa kriminalcima koji umjesto na poziciju trebaju u zatvor. Kako vas nije sramota, ljudi nam odlaze vi bi na pozicije i nista vas drugo i ne interesuje?

Tristan

29.11.2019. 16:36

@slavko radovanovic - milijan, ako si uopšte "milijan" ili si možda "mujadin". A sa kim bi ti "zajedno"? Sa sultanovim naslednicima?! A kod tebe nema kriminalaca?