Dodik osuo paljbu po Incku i optužio ga za obmanu: Degutantno je i smešno šta on govori

S. M.

06. 11. 2019. u 20:22

Milorad Dodik, srpski član PBiH, o nastupu i kritikama visokog predstavnika

Додик осуо паљбу по Инцку и оптужио га за обману: Дегутантно је и смешно шта он говори

Milorad Dodik i Valentin Incko,foto V.T.

MNOGE stvari koje je Valentin Incko izneo pred Savetom bezbednosti UN nisu tačne. On je, predstavljajući redovni polugodišnji izveštaj o stanju u BiH, masovno obmanuo Savet bezbednosti UN iznoseći niz neistina o mnogim stvarima u BiH, poručio je u sredu Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

On je istakao da Incko nema prava da referiše o sporazumima političkih stranaka u BiH, što je učinio, niti da ocenjuje šta koja stranka treba da radi.

- On nema nadležnosti za to. Degutantno je i smešno da on govori o sporazumu koji su potpisale stranke - poručio je Dodik.

Prema Dodikovim rečima, Incko nema nadležnosti da priča ni o NATO i evropskim entegracijama BiH, ali on to uporno radi.

- Nastup visokog predstavnika u Savetu bezbednosti UN je lažno predstavljanje stanja u BiH. On je nastavio da ističe Srpsku kao glavni problem samo zato što RS ne prihvata da politika visokog predstavnika i pojedinih zapadnih zemalja bude i politika RS - ističe Dodik.

On kaže da je visoki predstavnik ozbiljna smetnja napretku u BiH.

- Vidljivo je da je portparol bošnjačke strane u BiH. To se vidi iz njegovih tvrdnji u SB UN, gde je u govoru već osudio posebnu sednicu Narodne skupštine RS, a koja se još nije održala. Zatim je tek spomenuo Deklaraciju SDA - ističe Dodik i dodaje da Incko sve što dođe iz RS proglašava antidejtonskim, a ne osuđuje deklaraciju SDA.

Dodik kaže i da je sramotno da je u obraćanju govorio i kako su srpski predstavnici otišli kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Očigledno je želeo da stvori sliku da se pravila neka zavera, što naravno nije tačno. Ismevao je zabrinutost srpskog naroda zbog deklaracije SDA pred SB UN - poručio je Dodik.

Srpski član Predsedništva je poručio da Srpska neće prihvatiti nikakvu primenu bonskih ovlašćenja i bilo kakva nametanja iz OHR.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije