Irena u Americi postala heroj, ali je i Prokupčani pamte po dobru (VIDEO)

Beta

petak, 11. 01. 2019. u 19:15

Ирена у Америци постала херој, али је и Прокупчани памте по добру (ВИДЕО)

Twitter@RideMCTS

Bratanac žene koja je za volanom autobusa u SAD spasla dete kaže da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba
Irena Ivić Drobnjak, vozač gradskog autobusa koja je u Americi spasila dvogodišnje dete koje je gotovo golo i boso trčalo kraj kolovoza, je Prokupčanka a njen životni put daleko od rodnog kraja počeo je 1999. kada je potražila bolji život u Sjedinjenim američkim državama.

"Koliko se sećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, kaže za agenciju Beta Irenin bratanac Vuk Drobnjak, profesor violine u Muzičkoj školi Kornelije Stanković u Prokuplju.

Pročitajte još:
O NjOJ PRIČA CEO SVET: Srpkinja u Americi spasila dete od sigurnog smrzavanja na ulici (VIDEO)

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema pošto sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla da nađe zaposlenje.

"Kako bi našla posao morala je prvo da nauči jezik a onda i da vozi jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona", kaže Vuk i ističe da mnogi Prokupčani u Americi voze kamione.

Pročitajte još:"NAJPLEMENITIJI PODVIG GODINE": Donirali kožu, želja da pomognu veća od svih bolova!

"Da dobije posao vozača kamiona u Americi pomogla joj je i srećna okolnost jer je na dobila na lutriji zeleni karton", seća se Vuk .

"Pokazalo se da je njena odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj poverili vožnju školskog autobusa, gde je najbolje došla do izražaja njena humanost i ljubav prema deci koju je sad celom svetu pokazala", kaze Vuk.
Twitter@RideMCTS

Dodaje da ga ova priča o spasavanju bebe nije mnogo iznenadila jer je Irena u Prokuplju poznata kao veliki humanista a i potiče iz takve familije.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF a a radio je i u EU PROGRES zahvaljujući kojoj su u Prokuplju sprovedene mnoge akcije pomoći školama i pri izgradnji infrastrukture .

"Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovanost i dala primer Amerikancima a posebno što je spasila dete emigranata, koji su, kako sam čuo pobegli od rata iz Mjanmara", ističe Vuk Drobnjak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije