Fungo protiv vojske tzv. Kosova: Kfor priznaje KBS samo u sadašnjoj formi

Tanjug

13. 03. 2017. u 19:39

Фунго против војске тзв. Косова: Кфор признаје КБС само у садашњој форми

Bezbednosne snage tzv. Kosova
Foto: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Komandant Kfora Đuzepe Fungo izjavio je danas da Kfor ostaje posvećen očuvanju bezbednosti i ispunjavanju svoje misije na Kosovu, a da Bezbednosne snage Kosova Kfor "prepoznaje samo u sadašnjoj formi"
Komandant Kfora Đuzepe Fungo izjavio je danas da Kfor ostaje posvećen očuvanju bezbednosti i ispunjavanju svoje misije na Kosovu, a da Bezbednosne snage Kosova Kfor "prepoznaje samo u sadašnjoj formi".

Fungo to rekao prilikom posete Goraždevcu gde je razgovarao sa lokalnim predstavnicima Srba.

"Kosovske bezbednosne snage do sada rade u okviru svog mandata i to je forma u kojoj ih mi priznajemo”, rekao je Fungo za Radio Goraždevac, prenosi RTK2.

Kfor će, prema njegovim rečima, nastaviti da obavlja svoju misiju u garantovanju bezbednosti, slobode kretanja bez obzira na etničku pripadnost i religiju.

Dodao je i da će Kfor nastaviti sa obezbeđivanjem manastira Visoki Dečani i da se u tom pogledu ništa neće promeniti.

Šef opštinske podkancelarije u Goraždevcu Slobodan Petrović rekao je da su učesnici na sastanku komandantu Kfora na Kosovu preneli zabrinutost srpske zajednice.

"Ono što je bila glavna tema razgovora je bezbednost, bezbednost srpske zajednice. Na to što smo ukazali ja i moji saradnici, koji su bili prisutni na sastanku, je manjak srpskih policijaca u ovom regionu, u Pećkom regionu posebno, jer ovde imamo dva srpska policajca i ništa više. Od njega smo zahtevali da to prenese ministru unutrašnjih poslova, da sa njim popriča o tome, jer nije više situacija da Srbi neće da se integrišu, već Srbe neće da integrišu, a to je velika razlika”, kazao je Petrović.

Fungo je nakon razgovora sa predstavnicima Srba u Goraždevcu obišao školu gde se kratko sreo sa direktorom Milivojem Zdravkovićem i najstariju Crkvu brvnaru Sv Jeremije u kojoj su sačuvane dveri iz 16. veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije