Dvadesetogodišnji Miloš Š. iz Paraćina uhapšen je pod sumnjom da je silovao 26. godišnju devojku ometenu u razvoju samo nekoliko sati nakon što je njegova žrtva uspela da pobegne i prijavi događaj policiji! Kako saznajemo, on je devojku presreo 5, marta u Niškoj ulici oko 16 sati, uvukao je u obližnju garažu i silovao, uz pretnju nožem.


- Devojka je bila uplašena, nije smela da se brani, a on ju je držao i iživljavao se nad njom skoro celu noć. Čak je i zaspao u garaži, a ona je u ranim jutarnjim časovima uspela da se iskrade i ode u policijsku stanicu. S obzirom da ima smetnje u razvoju, devojka nije znala tačno da odredi mesto događaja, niti da počinioca opiše, ali su policijski službenici ipak uspeli u rekordnom roku da ga identifikuju i uhapse – kaže naš sagovornik blizak istrazi. Dodaje da je osumnjičeni pripadnik romske nacionalnosti.


Pročitajte još: Užas u Bečeju: Dečaci upali u dvorište, pocepali devojčici (13) odeću, pa pokušali da je siluju


Iz policijske uprave u Jagodini saopšteno je da je osumnjičenom za krivično delo silovanje određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.