Na graničnom prelazu Gradina sprečen je pokušaj krijumčarenja više od 1,5 kilograma zlatnog nakita i preko 90 flaša viskija i rakije, saopštila je danas Uprava carina.

Zlatni nakit čija je vrednost 40.000 evra i pića carinici su pronašli kod dva bračna para državljana Bugarske koji su vozilom "mercedes sprinter" putovala, kako su rekli "na svadbu u Nemačku".

"Detaljnim pregledom kombija i prtljaga carinici su najpre ispod torbi sa ličnim stvarima, kao i ispod vozačevog i između sedišta putnika pronašli nekoliko kutija sa 51 flašom viskija „Džoni voker“ i 40 flaša bugarske lozove rakije, a daljom kontrolom je prilikom ličnog pretresa kod sve tri putnice u torbicama koje su imale kod sebe pronađen neprijavljeni zlatan nakit, čija je vrednost procenjena na više od 40.000 evra", saopštila je Uprava carina.

PROČITAJTE JOŠ -  Carinicima rekao da nema šta da prijavi, a evo kako je objasnio 50 brendiranih naočara u kolima (FOTO)

Precizirano je da je jedna putnica imala gotovo 900 grama zlatnih ogrlica, narukvica, minđuša i prstenja, kod druge je pronađeno preko 470 grama, a kod treće oko 340 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

" Kako vrednost prekršaja prelazi trećinu vrednosti robe zadržano je i vozilo do okončanja prekršajnog postupka", saopštila je Uprava carina.