Цариницима рекао да нема шта да пријави, а ево како је објаснио 50 брендираних наочара у колима (ФОТО)

Танјуг

понедељак, 16. 09. 2019. у 18:45

Цариницима рекао да нема шта да пријави, а ево како је објаснио 50 брендираних наочара у колима (ФОТО)

Фото: Управа царина

Путник је на питање царинских службеника да ли има нешто да пријави одговорио да са собом носи само личне ставри
Цариници су на улазу граничног прелаза Шид спречили покушај кријумчарења преко 50 пари сунчаних и диоптријских наочара, укупне вредности од око 5.000 евра.

Наочаре познатих светских марки откривене су у пртљажнику комбија пулских регистарских ознака којим је управљао 36-годишњи хрватски држављанин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Ухапшен јер је претукао мушкарца

Путник је на питање царинских службеника да ли има нешто да пријави одговорио да са собом носи само личне ставри, али је детаљним прегледом установљено да се у комбију иза остале робе и личних ствари налазила и картонска кутија препуна сунчаних и диоптријских наочара познатих модних брендова са припадајућим футролама.Путник је тек тада рекао да му намера није била да прокријумчари наочаре у Србију, већ да се то догодило случајно, пошто је идући на свадбу у Шид заборавио да кутију остави пријатељици која има оптичарску радњу у Осијеку.У хитном поступку пред надлежним прекршајним судом њему је одређена новчана казна од 150.000 динара и заштитна мера трајног одузимања непријављене робе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

pitam se, pitam se

16.09.2019. 21:53

Ako su mu naplatili kaznu zašto su uzeli naočale sebi i gdje će završiti naočale ?

Bogun

16.09.2019. 23:28

@pitam se, pitam se - Zato što je takav zakon. Ukoliko ne prijaviš robu koju prenosiš preko granice a carinici je naknadnim pregledom pronađu, roba će se trajno oduzeti i biće naplaćena zakonom propisana kazna. NaočaRe će završiti državnoj aukciji uprave carine.