IDEM da ostavim kombi, pa se vraćam da nastavim da te tučem! Ovim monstruoznim rečima obratio se Đorđe mojoj, gotovo nasmrt premlaćenoj, sestri Ivani. Smogla je snage da se dotetura do mobilnog telefona i pozove drugaricu. Ona je odmah došla, na brzinu su se spakovale i pobegle glavom bez obzira. Prijateljica joj je praktično spasla život!

Ovako je potreseno za "Novosti" pričao Ivan Filipović, čiju je sestru Ivanu (22) u sredu u Novom Sadu, kako se sumnja, brutalno pretukao njen dečko Đorđe L. (24). Ona je u teškom stanju na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, a Đorđe je uhapšen.


PROČITAJTE JOŠ:
BRUTALNO NASILjE: Motkom polomio devojci rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom pekao ruke

Cela porodica Filipović, koja živi u selu Banovo Polje kod Bogatića je u šoku zbog stravičnog nasilja koje je preživela njihova mezimica.

- Drugarica je dovela Ivanu kod sebe u stan i odmah su me pozvale, jer moja sestra nije mogla da diše - priča nam Ivan. - Rekao sam da odmah odu u Hitnu pomoć, a ja sam istog trenutka krenuo za Novi Sad. Ipak, treba vremena da dođem, a njoj je bilo sve lošije.

HITNE MERE OSUMNjIČENOM za porodično nasilje Đorđu L. odmah su izrečene i hitne mere. Naređeno mu je da napusti stan, a zabranjeno mu je da prilazi žrtvi. U međuvremenu mu je određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda. Njemu su lisice na ruke, kako saznajemo nezvanično, stavljene u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kada je posle izvesnog vremena došao sa namerom da je ponovo odvede kući.

U porodici Filipović muk i neverica. Ivana i Đorđe zabavljali su se dve godine, a od oktobra 2018. živeli su u iznajmljenom stanu u Novom Sadu. On je iz susednog sela Klenja.

- Njih dvoje su bili sami kada je on nasrnuo na Ivanu - navodi njen dve godine stariji brat. - Znali smo i ranije da se on svađao sa njom, govorili smo joj da raskine, ali nije htela. Kao da nije smela, kao da joj je uterao strah u kosti. Dolazio je kod nas i u goste, bio je sa svakim ljubazan i mio. Ipak, znali smo da je ljubomoran. Bolesno ljubomoran.

Pretučenu Ivanu u četvrtak su u bolnici obišli roditelji i brat. Kažu da nema mesta gde nije plava od udaraca... Hematomi su joj prekrili telo.

- Izgleda strašno - jedva progovara otac Dragan, koga smo zatekli da namiruje stoku. - Čekam reakciju državnih organa, ali bez obzira na sve i ja ću da ga tužim. Nisam decu gajio da ih neko gazi i lomi im kosti.

Porodica Filipović su ugledni domaćini i svi su u šoku zbog ovog što se dogodilo. Majka Slađana ne prestaje da plače. Kada je naša ekipa stigla u njihov dom, ona je bila na poslu. Ivanina baka Nevena od šoka ne progovara.

Kada je shvatio šta je uradio, Đorđe L. je poslao poruke Ivanu tražeći da ga ne prijave policiji i da se sve reši mirnim putem. Ipak, reagovale su zdravstvene službe, ali i policija.

Ivana ima prelom više rebara, ubode, probijena joj je plućna maramica, ruke su joj ispečene, prsti slomljeni... Sumnja se da je Đorđe pretukao i mučio Ivanu u utorak oko podneva. U nastupu besa i pretpostavlja se ljubomore, on je devojku žestoko udarao po celom telu, a zatim, ugrejanu peglu stavljao na ruke i lice. Mladić je devojci nožem naneo i posekotine na obe potkolenice.

Zgrada u kojoj Ivana živi sa Đorđem / Poruke koje je Đorđe poslao Ivaninom bratu

- Iživljavanje je, pretpostavlja se, trajalo nekoliko sati - saznajemo od izvora bliskog istrazi. - Sumnja se da je mladić i ranije bio nasilan prema devojci, ali da ona to nije prijavljivala.

Stanari zgrade u Kosovskoj ulici u kojoj su živeli mladić i devojka, kažu da nisu ništa čuli niti videli i da se nisu družili sa njima, ali pojedini znaju da su tu došli pre nekoliko meseci. Ivana je, saznajemo, radila u jednoj kladionici na Limanu, dok je Đorđe zaposlen u kurirskoj službi. Oboje su u Bogatiću završili ekonomiju.


PROČITAJTE JOŠ:
POTRAGA ZA NASILNIKOM U BEOGRADU: U jednoj ulici pucao na vlasnika kafića, u drugoj udario čoveka pištoljem u glavu