NA parkingu ispred porodične kuće poznatog biznismena iz Niša, Ivana S., u Mokranjčevoj ulici su u noći između nedelje i ponedeljka izgorela dva automobila, marke BMV i "sitroen pikaso". Prema prvim informacijama, zapaljeni BMV novije serije pripadao je ovom preduzetniku koji je vlasnik lanca hotela i kafića u Nišu. Drugo vozilo je, kako saznajemo, vlasništvo njegove supruge.

Policija je odmah obavila uviđaj i kako su nam saopštili, intenzivan rad je u toku, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo. Ivan nije želeo da komentariše događaj, a u razgovoru za naš list kratko je rekao da nema ideju kako je auto izgoreo.

- I sam sam iznenađen, nemam ideju ko bi to mogao da uradi. Posavetovan sam da ne razgovaram sa medijima kako ne bi remetili tok istrage - rekao nam je biznismen.


PROČITAJTE JOŠ:
PRVI REZULTATI ISTRAGE: Droga motiv za obračun sa Stojanovićem; Misica jedva čeka da ide kući

Komšije kažu da su oko 3 sata ujutru čuli jaku eksploziju i da pretpostavljaju da je jedan automobil namerno zapaljen, a da je vatra potom zahvatila drugi koji je bio parkiran u neposrednoj blizini.

- Sve se dogodilo vrlo brzo. Vatra je buknula i dok su stigli vatrogasci, BMV je izgoreo, a "sitroen pikaso" znatno je oštećen. Vozila su odmah posle požara uklonjena - kaže komšija.

Ivanov automobil u plamenu

Ni u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu zasad nema preciznijih informacija o tome kako je došlo do požara. Serija paljenja automobile u ovom gradu, za koju se posle prvih hapšenja verovalo da je okončana, nastavlja se u istom stilu. Vest da u ranim jutarnjim satima gore automobile funkcionera, policajaca, biznismena, ali i običnih građana, ponovo je uznemirila javnost.

- To je stari trend, da se paljenjem auta neko upozori na nešto. Goreli su službeni automobili policajaca, privatni, automobili zamenika gradonačelnika, a i radnik je nedavno šefici zapalio auto - rekao nam je izvor blizak istrazi.

Podsetimo, u Nišu je za vikend izgoreo BMV na parkingu na Vizantijskom bulevaru, koji je u vlasništvu supruge policijskog inspektora za borbu protiv razbojništava. U poslednjih godinu dana u ovom gradu zapaljeno je 11 automobila, dok je jedno vozilo raznela bomba, a policija je uspela da rasvetli većinu slučajeva.


PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA U KOVINU: Mladić bio sa društvom na plivanju i udavio se


"Mercedes "koji je stradao u seriji podmetnutih požara

POČELO OD "MERCEDESA"

ZBOG paljenja automobila načelnika Odeljenja kriminalističke policije u Nišu Dejana Utvića, policija je uhapsila trojicu Nišlija. Oni su sprovedeni nadležnom tužilaštvu, a jedan od njih se takođe sumnjiči i za paljenja luksuznog "mercedesa" u vlasništvu Nišlije čiji je auto izgoreo 28. juna prošle godine. Paljevina "mercedesa" označila je tada početak sličnih događaja.