SLUČAJ MILUTINA JELIČIĆA JUTKE: Policija podnela krivičnu prijavu

E. V. N.

28. 03. 2018. u 09:41

Slučaj predsednika opštine Brus Milutina Jeličića u Brusu sa Višeg prešlo na Osnovno tužilaštvo u Kruševcu, saznaju "Novosti"

СЛУЧАЈ МИЛУТИНА ЈЕЛИЧИЋА ЈУТКЕ: Полиција поднела кривичну пријаву

Milutin Jelačić
Foto: S. Babović

KRUŠEVAC - SLUČAJ predsednika opštine Milutina Jeličića koje su meštanke Brusa optužile za seksualno uznemiravanje istraživaće Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu, saznaju “Novosti” u kruševačkom Višem javnom tužilaštvu.


- Od strane Policijske uprave u Kruševcu podneta je krivična prijava protiv Milutina Jeličića, predsednika opštine Brus, a po podnetoj krivičnoj krijavi postupaće Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu- izjavio je za “Novosti” dr Bratislav Petrović,javni tužilac.

Kako nezvanično saznajemo, krivična prijava odnosi se na polno uznemiravanje. Kako su “Novosti” pisale,po nalogu Višeg javnog tužilaštva prethodnih dana postupala je kruševačka policija, gde su osim prozvanog predsednika opštine, izjave dale i Brusjanke Marija Lukić(30), Snežane Bojić(30) i Sandre Milanović(38),koje su ranije za “Novosti” govorile o doživljenom uznemiravanju, kao i još jedna ženska osoba, čiji je identitet poznat redakciji.

Sagovornice “Novosti” koje nam uz dozvolu da javno iznesemo njihove priče pod punom identifikacijom, ispričale su nam neka od iskustava koja se odnose ili na slanje lascivnih poruka, i na neposredno uslovljavanje zaposlenja seksualnim odnosom ili su posvedočile da ih je Jeličić neprilično dodirivao.

Predsednik opštine Brus prošle nedelje odgovarao je na brojna neprijatna pitanja pred kruševačkom policijom i to oko sedam i po sati, ali je, kako saznajemo, ostao pri tvrdnji da je nevin.

Zbog cele afere oko seksualnog uznemiravanja oglasilo se i Udruženje žena “Peščanik” i Mreža žena Rasinskog okruga, navodeći da pozivaju državne organe da ozbiljni shvate i ispituju optužbe koje su protiv predsednika opštne Brus iznele tri građanke Brusa.

Pročitajte još - TVRDE DA IM SE PREDSEDNIK OPŠTINE SVETI: Jutka nam ruši frizeraj!

- Od 2016. godine seksualno uzmeniravanje je krivično delo u Srbiji, definisano članom 182a Krivičnog zakonika kao polno uznemiravanje, odnosno verbalno, neverbalno ili fizičko ponaašnje koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva lica u sferi polnog života, a koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajće ili uvredljivo okruženje. Polno uznemiravanje kažnjava se novčano ili zatvorom do 6 meseci - navode u Udruženju žena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Običaj

28.03.2018. 14:04

kod nas se to ne radi tako, sud milicija itd, osim blama i prepričavanja koje tu kriv i na kraju sve se svodi nato,da je ipak ona ta da ona nije ovo ili ono nebi on,a zato mi: mrak- džak na glavu- traumatogija pa neka razmišlja od koga je čestitka, ako ,, ne ozdravi postupak ponoviti, zašto bi se žena javno blamirala zbog svake budale,