MARINA Savić (34), iz Zaječara, za koju se sumnja da je sa više od 30 udaraca nožem ubila komšinicu Mirjanu Kostić (49) u njenom stanu u ovdašnjem naselju Kraljevica, otkrivena je, nezvanično saznaju "Novosti", jer je jedan penzioner, iz susedne zgrade, instalirao kameru ispred ulaza, koja je zabeležila trenutke kada je osumnjičena ušla i izašla iz zgrade u kojoj je živela žrtva.

Nezvanično, motiv ubistva je koristoljublje. Po nepotvrđenim podacima, Kostićeva je nedavno prodala garsonjeru, kako bi školovala sina koji studira u Novom Sadu. To je ispričala Mariji Savić, koja ima privatnu firmu i navodno je poslovala s gubitkom.

Prošle srede, Savićeva je, navodno, došla kod Kostićeve i tražila joj novac na zajam. Ova joj je, međutim, odgovorila, da para nema, nakon čega je došlo do svađe. U jednom trenutku Marina je pobesnela, dohvatila nož i počela da ubada Mirjanu, tražeći da joj prizna gde drži novac.

Nesrećna žena je počela da zapomaže, ali je to Savićevu još više razbesnelo. Nezvanično, komšinici je zadala više udaraca nožem, nakon čega je pobegla s lica mesta. U tom trenutku je sa šporeta, na kojoj je Mirjana kuvala ručak, žar pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Mirjana, teško ranjena, nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.

Međutim, nakon obdukcije, ustanovljeno je da je nesrećna žena bila mučena. Policija je odmah krenula u potragu, a uvidom u kameru penzionera iz susedne zgrade, primećena je Marina Savić, koju je policija ubrzo lišila slobode i, uz prijavu zbog sumnje da je počinila teško ubistvo, uhapsila je.