POLICIJA je uhapsila M. S. (23) iz Beograda zbog sumnje da je u toku porodične svađe, u tamnavskom selu Pambukovica, podigao svoju tek 15 dana staru ćerku i iz sve snage je bacio na pod kuće! Teško povređena beba, životno ugrožena, hitno je upućena na lečenje na Odeljenje neurohirurgije Urgentnog centra u Beogradu. Mladić je prethodno udario taštu u lice.

Policija iz Valjeva uhapsila je M. S., zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici. Nakon saslušanja, na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Ubu, sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana, saopštila je Policijska uprava u Valjevu.

Do sukoba je došlo, saznajemo, u kući roditelja supruge nasilnika, prilikom obeležavanja babina.

- Supruga M. S. je svojoj majci rekla da razgovara sa zetom i upozori ga na ponašanje - kaže izvor iz istrage. - Došlo je do svađe i M. S. je udario taštu pesnicom, zgrabio bebu, podigao je uvis i bacio na pod.

Dete je zadobilo prelom lobanje i prevezeno je na lečenje u Beograd. Nakon hapšenja, M. S. je tvrdio da ćerku nije bacio, već ispustio. Nije sporio da se sukobio sa taštom, ali je negirao da je želeo da naudi ćerki.

Krivična prijava podneta je na osnovu izjave tašte, pa je potrebno da se saslušaju ostali svedoci, kao i njegova supruga, koja je uz bebu u šok-sobi bolnice.


BATINAMA UBIO SINA

SLIČAN incident dogodio se juna 2015. godine u Beogradu kada je trinaestomesečnog dečaka D. M. brutalno pretukao otac Kurta K. (25). Usled zadobijenih povreda dete je dva dana kasnije preminulo u Urgentnom centru u Beogradu. Majka dečaka, prvo je optužila muža da je pretukao dete, a potom je nekoliko puta menjala izjavu. Navodno, prema prvoj verziji, bila je u prodavnici i kada se vratila kući zatekla je sina koji je jedva disao. Kurta K. je u početku negirao, ali je onda priznao policiji da je izudarao dečaka.