Delta na 11 spratova: Kamen temeljac za poslovnu zgradu Miškovićeve kompanije

J. Su.

utorak, 04. 02. 2020. u 20:39

Делта на 11 спратова: Камен темељац за пословну зграду Мишковићеве компаније

Počelo da se radi u Novom Beogradu, Foto P. Milošević

Građevinska dozvola za "Delta haus" čekala se godinama i konačno je dobijena sredinom novembra

KOMPANIJA "Delta holding" u utorak je postavila kamen temeljac za svoju poslovnu zgradu, u bloku 19 na Novom Beogradu. U novo sedište ove srpske kompanije biće uloženo 40 miliona evra, a završetak radova očekuje se za 15 meseci. Građevinska dozvola za "Delta haus" čekala se godinama i konačno je dobijena sredinom novembra.

Ukupna površina zgrade biće 23.000 kvadrata, na 11 etaža, od kojih su dve zajedničke, četiri će zauzeti poslovno sedište "Delta holdinga", a pet je predviđeno za izdavanje.

- Ovo će biti poslovna zgrada sa najsavremenijim konceptom, koji se danas primenjuje u svetu - ispričao je u utorak Marko Kecman, menadžer za projektovanje i izgradnju u "Delti". - Biće izgrađeni restorani, kafeterije, teratana, a predviđen je i parking-prostor i svlačionica za bicikliste. Zgrada će biti LED sertifikovana, a objekat je energetski efikasan, jer će prikupljati i koristiti kišnicu, a zelena površina na parceli biće veća od izgrađenog dela.

Pročitajte još - Školi od Kompanije "Delta holding" 40.000 evra

Novu poslovnu zgradu dizajnirao je Ami Mur, čuveni svetski arhitekta. Inače, kompanija "Delta ril estejt" je u 2019. godini otvorila 172.000 kvadratnih metara poslovnog prostra i započela izgradnju još 62.200 metara kvadratnih.


Izvođač Bojović ("Energoprojekt") i ulagač Mišković Foto P. Milošević

PLANOVI

"Delta holding" očekuje da će ove godine dobiti dozvole i za izgradnju hotela "Interkontinental" i najvećeg šoping-mola u regionu na Autokomandi. Ne odustaju ni od Sava centra, a na leto bi trebalo da otvore i hotel "Indigo" u Knez Mihailovoj ulici.


Komentari (3)

Marko Ilić

05.02.2020. 13:21

Delta nije Mišković. Delta su kadrovi. Obrazovani i stručni ljudi koji guraju napred. Da Srbija ima 1000 firmi kao Delta nebi se mogla prepoznati.