LASCIVNE OPASKE SU NEPRESTANO STIZALE, A ONDA JE USLEDIO MOBING: Medicinska sestra prijavila poruke pa premeštena u Dečji dispanzer?

Jelena STOJKOVIĆ

10. 10. 2019. u 22:32

ЛАСЦИВНЕ ОПАСКЕ СУ НЕПРЕСТАНО СТИЗАЛЕ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО МОБИНГ: Медицинска сестра пријавила поруке па премештена у Дечји диспанзер?

Ulaz u zgradu Hitne pomoći u Vranju / Danijela Cvetković

Medicinska sestra iz Vranja tvrdi da je načelnik Hitne pomoći godinama uznemirava, on sve demantuje

MEDICINSKA sestra Danijela Cvetković tvrdi da godinama trpi seksualno uznemiravanje od dr Slađana Stanisavljevića, načelnika Hitne medicinske pomoći u Vranju. Ona kaže da je problem pokušala da reši u svom kolektivu, ali da je umesto zaštite dobila premeštaj, zbog čega će ceo slučaj prijaviti tužilaštvu. Sa druge strane, dr Stanisavljević kaže da ne želi da se u medijima rešavaju nesuglasice iz kolektiva, ali tvrdi da nije bilo nikakvih pretnji ni mobinga.

Cvetkovićeva kaže da je pokušala da rukovodstvu Zdravstvenog centra predoči kakav je Stanisavljević čovek još pre nego što je postavljen na funkciju. On je, kaže, i ranije bio načelnik, pa je smenjen, da bi nedavno ponovo bio imenovan.

- Sve je počelo još 2014. Išla sam neko vreme linijom manjeg otpora, okretala na šalu i ignorisala njegove lascivne opaske - priča Danijela Cvetković. - Međutim, on mi je neprestano slao SMS poruke, naročito kada je bio pod dejstvom alkohola. To je javna tajna u našem kolektivu. Poruke su neprestano stizale, a kada sam ja na kraju rekla da ću sve obelodaniti, usledio je mobing.

RADNI VEK U HITNOJ POMOĆI MEDICINSKA sestra Danijela Cvetković od 1997. radi u vranjskom zdravstvenom centru. Prve dve godine provela je u seoskim ambulantama, a od 1999. je u Hitnoj medicinskoj pomoći. Razvedena, živi sa maloletnim sinom, kaže da strahuje i za sebe i za njega, ali upravo zbog njega ne želi da krije kroz šta sama prolazi.

Naša sagovornica kaže da u Hitnoj pomoći radi 23 godine i da joj je glavna sestra Jasmina Ristić obećala zaštitu.

- Uvek sam se trudila da budem profesionalac, poznata sam po tome što sam direktna u komunikaciji sa kolegama i pacijentima, ali očigledno je to što sam odlučila da iznesem u javnost kakav je čovek dr Stanisavljević dovelo da toga da ga rukovodstvo uzme u zaštitu i mene, uslovno rečeno, skloni - priča ova medicinska sestra.

PROČITAJTE I:Ispovest čoveka koji je otkrio aferu “Indeks”: Mučili su me i maltretirali mi ćerku, ali opet bih uradio isto

Danijela ne krije da je pomoć potražila i od Slaviše Bulatovića, prvog čoveka Srpske napredne stranke u Vranju, čiji je Stanisavljević član, ali se sve završilo na obećanju.

- Njemu sam objasnila šta se dešava i rekao mi je da će ga upozoriti i da će sve biti sređeno, ali se sve završilo na tom obećanju - kaže Cvetkovićeva i dodaje da nije brojala koliko je poruka dobila od načelnika, ali da je većinu sačuvala kako bi ih dostavila policiji i tužilaštvu.

Prozvani dr Slađan Stanisavljević kaže, za "Novosti", da mu je kao lekaru i porodičnom čoveku krajnje degutantno da odgovara na ove optužbe.

dr Slađan Stanisavljević

- Sve i ako postoji problem, on mora da se rešava u okviru našeg kolektiva - kaže dr Stanisavljević. - Mobing je izgovor za neke druge propuste. Spreman sam da odgovaram, ali ne želim da u medijima rešavam bilo kakve nesuglasice. Naglašavam da nema mobinga ni pretnji.

Direktorka vranjskog zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić tvrdi da je sestra Danijela prebačena u Dečji dispanzer zbog obima posla, te da nema reči o mobingu. Ona naglašava da se njoj i glavnoj sestri niko nije obraćao niti tražio njihovu pomoć.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Pajser

11.10.2019. 08:51

a poruke sačuvaj poruke pa tuži,nije valjda da to nije uradila pet godina je maltretira SMSom i ona barem jednu da sačuva

Sever

11.10.2019. 10:08

To mi nesto poznato, premestaj na drugo radno mesto u okviru iste ustanove zbog povecanog obima posla. Cest slucaj u nasim zdravstvenim ustanovama. A da je pristala na ,,ponudu doticnog doktora "" bila bi zna se sta. Ko zna zasto je to dobro, bar nece morati da gleda nasilnika svaki dan. A trebali su njega, dr zadticeni kao beli medvedi.

буки

11.10.2019. 11:06

@Gorshe, конкретно ова сестра нема супруга, али и да има, мислите ли да треба да га пошаље у затвор, тако што ће евентуално пребити неку багру, или још горе, багра пребити њега, па да заврши у болници? Често видим овакве коментаре, по којима би ми требали да плаћамо полицију и судство, а при томе још и радимо њихов посао и наравно кривично одговарамо пред истим тим судијама. То је по Вама нормално?!?

драгана

11.10.2019. 15:37

Nije on lekar. On je ....... . "Porodični čovek" - kakva ljigava odbrana.

Anja

11.10.2019. 16:47

Boze,kakva njuska.Zar je ovo dr?Pa jos i naprednjacki kadar.Puna podrska ovoj zeni.A njenim koleginicama koje cute,zelim jednog ovakvog napasnika za vratom.U sta se protvorio zenski rod............

Mnogoopasna

12.10.2019. 23:54

Danas zena treba da moli Boga sta ce joj se desiti ako se razvede.Ovakvi i sicni ce napasti nezasticenu zenu i unistiti joj zivot a direktorka ce to zataskati pod velom drugih okolnosti ili joj napakovati otkaz.Ovo je skolski primer mobinga zato sto majka mora trpeti svakakve gadosti da bi uspela da izdrzava svoje dete.Uzas!