Izvršitelj više neće smeti da vam dolazi vikendom

Tanjug

četvrtak, 25. 07. 2019. u 18:03

Извршитељ више неће смети да вам долази викендом

Foto A. Stanković

Ministarka pravde je tokom rasprave o amandmanina na predložene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata

Izvršitelji više neće moći da sprovode postupak izvršenja i tokom vikenda, već samo radnim danima, od sedam do 22 sata, izjavila je u četvrtak ministarka pravde Nela Kuburović u Skupštini Srbije.

Ona je tokom rasprave o amandmanina na predložene izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju rekla da prema trenutno važećem zakonu izvršenje može da se sprovodi svakog dana od sedam do 22 sata.

"Sada smo to promenili upravo vodeći računa o interesima dužnika, tako da to može biti samo svakog radnog dana. Što znači da su subota i nedelja ovim predlogom zakona isključeni od sprovođenja izvršenja", navela je Kuburović.

Pročitajte još - PROFESOR ISELjEN IZ STANA NA DORĆOLU: Na prevaru me izbacili iz mog doma!

Vjerica Radeta iz SRS je istakla da je svakako neprimereno da izvršitelji građanima dolaze na vrata u sedam ujutru ili 22 sata uveče i pozvala ministarku da prihvati amandman radikala da radno vreme izvršitelja bude od osam do 18.00 sati.

"Velikodušno nema šta, subotom i nedeljom neka se dečica dobro naspavaju, a od ponedeljaka do petka izvršitelj će da dođe u sedam ujutru", rekla je Radeta.

Istakla je da je svakako neprimereno da se sprovodi izvršenje tako rano ujutru ili kasno uveče i da treba imati u vidu da građani u tim situacijama doživljavaju traume.

"Ako ste menjali da može izvršenje samo da bude radnog dana, kako vam nije palo napamet da promenite vreme. Još kako su bahati izvršitelji, ništa oni ne vide ispred sebe što bi normalnog čoveka nateralo da razmisli i kaže - izvinite imate malu bebu neću doći u sedam ujutru već u 12 sati ili imate nekog starog ili bolesnog, već samo vide kolika je njihova nagrada", upitala je Radeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Sofra

25.07.2019. 18:18

a kako bi bilo da se povećaju primanja da se može platiti realna potrošačka korpa i staviti neki dinar sa strane,onda ne bi ni bilo potrebe za izvršiteljima...

Sofra

25.07.2019. 18:18

a kako bi bilo da se povećaju primanja da se može platiti realna potrošačka korpa i staviti neki dinar sa strane,onda ne bi ni bilo potrebe za izvršiteljima...

Dragan Todorovic

25.07.2019. 18:42

Njih treba ukinuti. I sve sto je izmisljeno za vreme "zutih". Komunalna policija I Busplus

Hvalite Se Usta Moja

26.07.2019. 05:15

aha, a sta oni nama zapravo? Koliko smo mi prosta zemlja i jadna. Postoje izvrsitelji svugde, ali postoji jednostavno pravilo oni ne mogu tek tako na gradjane, a ovde su oni sve i svja. Uz to da imamo i notare kojo biju pare, pa posle kao ko te sisa sto nisi ucio skole ( 99 % njih nepismena lica )... Dajte narodu plate 2000€ a onda da vidis koliko ce placati sa voljom i jos ce biti velikodusan

krle

26.07.2019. 09:15

suština se svodi na to da narodu treba otimati privatnu imovinu što više jer je to naređenje fašista iz eu