Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović sastao se u sredu u Ufi sa izvršnim sekretarom Kabineta za institucionalnu bezbednost pri Kabinetu predsednika Savezne Republike Brazil Valeriom Stumpf Trindadeom.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Stefanović se zahvalio Brazilu na kontinuiranoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na principijelnom stavu protiv prijema takozvanog Kosova u Interpol.

Ministar je podsetio i da prištinske institucije krše sve norme bezbednosti u našoj južnoj pokrajini, počev od napada na Srbe do napada na predstavnike Ujedinjenih nacija (UN).

Pročitajte još - INTERPOL POTVRDIO: Kosovo poslalo novi zahtev za članstvo

Sekretar Trindade potvrdio je da Brazil ostaje pri svom stavu o nepriznavanju takozvanog Kosova, kao i pružanju čvrste podrške Srbiji u njenom protivljenju prijemu takozvanog Kosova u Interpol.

Stefanović i Trindade su, tokom bilateralnog susreta, razgovarali i o policijskoj saradnji dveju zemalja i istakli nastojanje da se ta saradnja produbi, naročito u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i trgovine narkoticima.

Ministar Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će prisustvovati 10. Međunarodnom skupu visokih zvaničnika zaduženih za pitanja bezbednosti.