OGNjEN Glavonić proglašen je najboljim rediteljem prestižnog festivala u Marakešu, gde mu je za režiju filma "Teret" dodeljena nagrada "Zlatna zvezda". Ovu odluku doneo je žiri u kojem su bili najeminentniji stvaraoci svetskog filma: Džejms Grej, Loren Kante, Mišel Franko, Dakota Džonson, Lin Remzi, Danijel Brul, Žoana Hadžitomas, Ileana D"Kruz i Tala Hadid.

Učesnici gala ceremonije na kojoj su dodeljene nagrade bili su kultni reditelj Martin Skorseze, koji je legendarnom glumcu, svom dugogodišnjem saradniku i prijatelju Robertu de Niru uručio "Zlatnu zvezdu" za životno delo, glumica Monika Beluči (uručila je nagradu rediteljki Sudabeh Mortezai za najbolji film Joy), kao i zvezde poput Anjes Varde, Giljerma del Tora, Viga Mortensena, Gaela Garsije Bernala, Kristijana Munđija, Lorensa Fišburna, Kjare Mastrojani...

PROČITAJTE JOŠ - PREMIJERA "TERETA": O ratnom zločinu nije lako pričati

Nagrada u Marakešu je deseto priznanje u svetu Ognjenu Glavoniću za film "Teret", na nedavno završenom Festivalu autorskog filma dobio je i Gran-pri "Aleksandar Saša Petrović" za najbolju režiju.