LOKALNI IZBORI U MAJDANPEKU: Na sedam izbornih listi 141 kandidat za odbornike

S. M. J.

22. 03. 2022. u 11:52

NA lokalnim izborima u Majdanpeku 3. aprila učestvovaće sedam koalicija, stranaka i grupa građana. Na 31 odborničko mesto u lokalnom parlamentu konkuriše 141 kandidat za odbornike.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У МАЈДАНПЕКУ: На седам изборних листи 141 кандидат за одборнике

Foto: S.M.J.

Na glasačkom listiću pod rednim brojem jedan na lokalnim izborima u Majdanpeku 3. aprila biće lista „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ sa 31 kandidatom za odbornike, na kojoj je prva Ivana Srbulović, master učiteljica i doskorašnja zamenica predsednika Skupštine opštine Majdanpek.

Pod rednim brojem dva je izborna lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” sa, takođe, 31 kandidatom za odbornike, od kojih je prvi  Slaviša Božinović, predsednik majdanpečkih socijalista, a pod rednim brojem tri, lista „Može i drugačije“, koju čini Pokret “1 od 5 miliona”, Vlaška stranka, Vlaška stranka “Most”, ali i opozicioni aktivisti i nestranačke ličnosti sa  26 kandidata za odbornike, od kojih je prvi Martin Bežinarević, kopredsednik Pokreta “1 od 5 miliona”.

Lista „Srpski pokret Dveri – Srcem za Majdanpek“ sa 10 kandidata za odbornike, na kojoj je prvi Dragan Manojlović, doskorašnji odbornik biće pod rednim brojem četiri, a lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 17 kandidata za odbornike, koju predvodi  Milovan Šegrt, tehničar finalne prerade drveta, koji je inače i kandidat za poslanika na listi radikala, pod rednim brojem 5pet.

Izborna lista „Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS“, pod rednim brojem šest ima 10  kandidata za odbornike, od kojih je prvi  penzioner Đorđe Dragošan, a lista grupe građana „Ne dam“ sa 16 kandidata za odbornike koju predvodi sportski radnik Vladimir Božić pod rednim brojem sedam.

Na prethodnim lokalnim izborima, septembra 2018, učestvovalo je, takođe, sedam izbornih listi. Najviše mandata, 24 osvojili su naprednjaci, „Dverima“ su pripala četiri, a koaliciji Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija tri odbornička mandata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna