ODLOŽENO SUĐENJE NIŠLIJI: Osumnjičen da je udario biciklistu pa pokušao da sakrije leš

J. ĆOSIN

17. 02. 2021. u 16:04

BOJAN R. (37) iz Medoševca kraj Niša koji se tereti da je 24. jula 2019. godine u alkoholisanom stanju, na putu Niš – Leskovac u ataru sela Klisura, teretnim vozilom udario i usmrtio biciklistu Zorana Savića (65), a zatim pobegao, u sredu se zbog bolesti nije se pojavio pred Višim sudom u Nišu gde se proces vodi iz početka.

ОДЛОЖЕНО СУЂЕЊЕ НИШЛИЈИ: Осумњичен да је ударио бициклисту па покушао да сакрије леш

Foto: Privatna arhiva

Zbog sumnje da je zaražen virusom kovid 19 na optuženičkoj klupi se nije našao ni njegov prijatelj Boban S. (50) koji se tereti da mu je pomogao da nakon nesreće sakrije telo stradalog.

- Bojan se leči u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici Gornja Toponica, jako je loše, smršao je 15 kilograma, a danas bi trebalo da bude hospitalizovan. Boban je takođe bio sprečen da dođe zato što povraća, ima temperature pa sumnja na korona virus i čeka testiranje – rekao je pred sudom njihov branilac, nakon čega je suđenje odloženo za kraj marta.

Više javno tužilaštvo je protiv ove dvojice krajem prošle godine podiglo optužnicu.

- Optuženi se kretao iz pravca Leskovca ka Nišu, pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 2.5 promila usled čega je bio nesposoban za bezbedno upravljanje vozilom, pa brzinu kretanja nije prilagodio uslovima i stanju kolovoza. Iz desne trake preko pune linije prešao je u levu, namenjenu kretanju vozila iz suprotnog smera, a zatim na zemljanu površinu pa je čeonim prednjim delom udario u levu stranu prednjeg točka bicikla kojim je upravljao oštećeni. Biciklista se kretao pravilno zemljanom površinom uz desnu ivicu kolovoza iz pravca Niša ka Leskovcu – navodi nadležno tužilaštvo.

Od saline udarca nesrećni čovek stradao je na licu mesta, a obdukcioni nalaz pokazao je da je zadobio višestruki prelom kostiju lobanje, nagnječenje tkiva velikog mozga, rascep vratne arterije i unutrašnje vratne vene, brojne prelome vratno grudnog dela kičmenog stuba i rebara, nagnječenje pluća kao i niz drugih povreda. Umesto da pozovu Hitnu pomoć i policiju, Bojan i njegov prijatelj su odlučili da sakriju telo i pobegnu.

- Njih dvojica su pokušali da prikriju tragove, pa su pomerili telo i pokrili ga stabljikama kukuruza nakon čega su se udaljili sa mesta nesreće. Telo su pronašli radnici vodovodnog preduzeća koji su obavljali radove nedaleko od mesta nesreće i alarmirali policiju. Počinilac je vrlo brzo identifikovan zahvaljujući registarskoj tablici koja mu je otpala prilikom udesa – objašnjavaju sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Bojanu preti kazna zatvora od čak osam godina s obzirom na to da je vozio pijan, pokušao da sakrije delo i pobegao sa mesta nesreće. Više javno tužilaštvo je zatražilo i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a