SUD DONEO REŠENJE: Odlučeno da li će Srbija isporučiti Darka Eleza BiH!

N.B.

14. 01. 2021. u 16:40

KRIVIČNO vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu donelo je rešenje kojim se odbija izručenje Darka Eleza (40) na osnovu molbe koju su u decembru prošle godine podneli pravosudni organi Bosne i Hercegovine.

СУД ДОНЕО РЕШЕЊЕ: Одлучено да ли ће Србија испоручити Дарка Елеза БиХ!

Darko Elez

Na ovo rešenje, kako je saopšteno, dozvoljena je žalba Apelacionom sud u Beogradu u roku od 3 dana od dana njegovog prijema.

Elez je uhapšen 21. decembra prošle godine u Beogradu po zahtevu Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i po međunarodnoj poternici Interpola Sarajevo, radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred sudom BiH, zbog krivičnog dela organizovanog kriminala.

Radi pojašnjenja, utvrđeno je da nisu ispunjenje pretpostavke za izručenje iz razloga što je Elez krivična dela  koja mu se optužnicom stavljaju na teret izvršio u periodu od 2005. do 2009.godine, odnosno u vreme pre zaključenja ugovora o izručenju između Rs I BiH. Navedeni ugovor zaključen je 05.09.2013.godine a potvrđen 26.11.2014.godine.

U stavu prvom je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za izručenje jer se, između ostalog, licu E.D stavlja na teret da je dela izvršio 2015, 2017. 2018 I 2019.godine, odnosno po zaključenju Ugovora, kao I usled ispunjenosti ostalih uslova propisanih predmetnim Ugovorom i Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)