TETKA JEDNOG OD PREMINULIH U KONTEJNERU: Mislili smo da je u Istanbulu, majka ga nije čula tri meseca

Novosti online

26. 10. 2020. u 20:22

ТЕТКА ЈЕДНОГ ОД ПРЕМИНУЛИХ У КОНТЕЈНЕРУ: Мислили смо да је у Истанбулу, мајка га није чула три месеца

Foto: Tanjug/AP

- NISMO se sa njim čuli tri meseca. Mislili smo da je u Istanbulu, da radi, ali je njegova majka bila jako zabrinuta što nije imala nikakvih informacija gotovo tri meseca. Sada je u velikom šoku, i kaže da samo želi da ga sahrani pored oca, da počiva u miru.

Ovim rečima, za paragvajske medije, o životu i tragičnoj smrti Marokanca Ahmeda Belmiludija, jednog od sedmoro preminulih čiji su ostaci pronađeni u kontejneru koji je putovao iz Srbije u Paragvaj, govorila je njegova tetka Rouši Insaf.

Ona je reporterima portala "La Nacion" u telefonskom razgovoru ispričala da je Ahmed rođen 1995. godine, da je 14. aprila napunio 25 godina.

U Tursku se odselio pre godinu i po dana. Živeo je u Istanbulu i radio je razne poslove kako bi pomogao mami i sestri koje su ostale u Maroku, pošto mu je pre nekoliko godina preminuo otac.

Ahmedova rođaka priča da joj je u sećanju ostalo koliko je Ahmed želeo da pomogne svojoj porodici i da mu je to bilo jedino ka čemu je stremio.

- Sa njim se nismo čuli tri meseca, mislili smo da je u Istanbulu i da radi. Problem je nastao kada je jednog dana samo prestao da se javlja... Sada pokušavamo da razgovaramo sa ljudima iz ambasade, kako bi se njegovi ostaci sahranili pored oca i kako bi se duša njegove majke smirila - priča rođaka.

Nesrećna žena kaže da misli da ne poznaje druge putnike čija su tela pronađena sa Ahmedovim.

- Veoma je tužno što su mladi ljudi izgubili život na ovaj način. Zahvalni smo paragvajskom narodu koji je i na društvenim mrežama pokazao veliku solidarnost - kaže ona.

Podsećanja radi, paragvajski mediji preneli su u petak da je u kontejneru koji je putovao iz Srbije u Paragvaj sa tovarom đubriva pronađeno sedam tela u poodmakloj fazi raspada, kada su vlasnici kontejnera osetili nesnosan smrad i otvorili da vide o čemu se radi.

Veruje se da su slepi putnici nameravali da odu put Evrope, tačnije u Italiju, a da su se u ovaj kontejner smestili neznajući da će završiti hiljadama kilometara dalje. Prema prvim podacima, preminuli su od gušenja, a mrtvozornik je upozorio da postaoji mogućnost da se jedan od njih hranio ljudskim mesom kako bi preživeo.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)