IAKO RANJEN, POKUŠAO DA SAVLADA LOPOVA: Kradljivac nije prestajao da ga ubada dok je ležao krvav-poznato stanje novosadskog inspektora

Lj. P.

23. 10. 2020. u 09:55

INSPEKTOR novosadske policije U. N. (33), koji je teško povređen u sredu kada je, iako van dužnosti, pokušao da spreči krađu automobila u naselju Salajka, oporavlja se u bolnici od višestrukih povreda nanetih nožem.

ИАКО РАЊЕН, ПОКУШАО  ДА САВЛАДА ЛОПОВА: Крадљивац није престајао да га убада док је лежао крвав-познато стање новосадског инспектора

Foto V. N.

On je, kako saznajemo, odmah operisan i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Policijski operativac je zadobio desetak rana po nozi i ruci, a prilikom pada na zemlju, iščašio je i desni lakat.

I ROĐENI BRAT RADI U POLICIJI

TEŠKO povređeni U. N. je u Policijskoj upravi Novi Sad od 2006. godine. Završio je srednju policijsku školu u Sremskoj Kamenici, a zatim i Policijsku akademiju.

I njegov mlađi rođeni brat je takođe pripadnik novosadske policije, gde je angažovan kao v. d. rukovodioca grupe za suzbijanje krvnih, seksualnih i saobraćajnih delikata.

Osumnjičeni za pokušaj njegovog ubistva, Dimitrije S. (43), kako saznajemo, nije prestao da napada inspektora ni kada je ovaj teško povređen pao na asfalt u Ulici Save Đisalova. Prema onome što su nam ispričali neki od očevidaca, napadač je zamahivao sečivom, verovatno nameravajući da inspektora ubode i u predelu vrata, dok je okrvavljen ležao na trotoaru.

UHVAĆEN Ukradeni "punto" slupao je na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice, Foto V. N.

- I pored svega, inspektor se nepovređenom rukom borio, pokušavajući istovremeno da se odbrani od napada, ali i da savlada napadača - ispričao nam je jedan od očevidaca. - Napadač je zatim pobegao odatle "puntom" koji je ukrao od policajca. Brzo su stigle ekipe policija i Hitne pomoći, a prizor je bio uznemirujući.

HTEO DA POBEGNE

DIMITRIJE S. (na slici) posle bekstva policajčevim automobilom, koji je slupao na uglu ulica Sentandrejski put i Partizanska, peške je  otišao do Ulice Đorđa Zličića i tu se sakrio u kući sa brojem 33 u kojoj živi njegova majka.

Kada je policija krenula da ga hapsi, on je spremio merdevine, verovatno nameravajući da se popne na krov i da tako pobegne, ali mu to nije uspelo, pa je brzo uhapšen.

Dimitrije S. je, kako se pretpostavlja, nameravao da provali u nekoliko automobila, što mu ne bi bilo prvi put. Ovaj Novosađanin, sa debljim dosijeom, iza sebe već ima 35 krivičnih prijava, i to uglavnom za teške krađe. Čak sedam puta je osuđivan za to krivično delo, a 2008. je bio osuđen i zbog silovanja.

Krađama se, kako saznajemo, bavio i van granica naše zemlje, gde je upadao u vile imućnijih ljudi, pa je tako pre 18 godina, u Češkoj bio osuđen na tri godine zatvora, takođe zbog krađe. Iz te zemlje je proteran na 10 godina.

Otac osumnjičenog, koji nosi isto ime i prezime, takođe je "poznat" po krivičnim delima, posebno u vezi sa drogom, zbog kojih je osuđivan, ali je po izlasku iz zatvora nastavljao po "starom". Hapšen je i za vreme "Sablje" i nalazi se na izdržavanju višegodišnje zatvorske kazne, a navodno je početkom veka sarađivao sa "zemunskim klanom" i od njih nabavljao drogu, koja se prodavala po Novom Sadu i okolini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)