REBIĆ O PROPUSTIMA U SLUČAJU PREBIJANJA U NOVOM SADU: Neki su radili traljavo, Ivan Kontić nije u Srbiji

Novosti online

20. 09. 2020. u 12:35

DIREKTOR policije Vladimir Rebić, rekao je jutros da je bilo propusta u istrazi u slučaju Ivana Kontića koji je u Novom Sadu brutalno pretukao mladića M. M. (28), ali da nije postojala sistemski namera da se okrivljenom pomogne.

РЕБИЋ О ПРОПУСТИМА У СЛУЧАЈУ ПРЕБИЈАЊА У НОВОМ САДУ: Неки су радили траљаво, Иван Контић није у Србији

Foto: Tviter/@Silvana71376830

Rebić je najpre istakao da policija trenutno nema podatke o lokaciji Kontića, ali da su u kontaktu sa policijama u zemljama u okruženju.

- Činjenica je da da mi nemamo trenutno podatke, on nije u Srbiji. Dobijamo povremeno informacije koje odmah proveramo i stalno smo u kontaktu sa direktorom crnogorske policije. S obzirom na to da je raspisana crvena Interpolova poternica, on se ne može predugo kriti. Ja očekujem da će pre ili kasnije on biti uhapšen - rekao je Rebić za Prva TV.

Kako je istakao, policijski službenici su odmah po učinjenom delu obavestili Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, a ne tek nekoliko dana kasnije kako je saopšteno.

- Istina je da su policijski službenici odmah po saznanju da je učinjeno krivično delo, a to se desilo 24, avgusta, ostvarili komunikaciju sa Osnovnim javnim tužilaštva u Novom Sadu. Oni su od strane policijskih službenika i obavešteni da se dogodio događaj, i usmeno smo dobili stav od postupajućeg tužioca da se radi o krivi delo teške telesne povrede, sve drugo je neistina - rekao je Rebić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN BEZ PAPIRA: Prilika da se ukaže na važnost očuvanja šuma