KONTIĆA TRAŽE POTERNICOM: Surovo prebijanje M. M. (28) u Novom Sadu prekvalifikovano u pokušaj ubistva

Lj. P.

15. 09. 2020. u 07:54 >> 07:54

ZVERSKO prebijanje mladića M. M. (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, 24. avgusta, kvalifikovano je kao pokušaj ubistva.

КОНТИЋА ТРАЖЕ ПОТЕРНИЦОМ: Сурово пребијање М. М. (28) у Новом Саду преквалификовано у покушај убиства

Ivan Kontić/Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, kako je potvrđeno "Novostima", nakon što je Policijska uprava u tom gradu podnela krivičnu prijavu, pokrenulo istražni postupak protiv Ivana Kontića (30) i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Naredba o sprovođenju istrage zbog pokušaja ubistva doneta je 12. septembra, odnosno kada je došlo do prekvalifikacije krivičnog dela, a u tužilaštvu je, kako dodaju, u toku prikupljanje dokaza.

Foto: Printskrin

- Kako je osumnjičeni nedostižan državnim organima, za njim je rešenjem Višeg suda u Novom Sadu raspisana poternica - navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu.

Samo dan nakon što su na društvenim mrežama "osvanuli" snimci nemilog događaja u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, na kojem se jasno vidi zversko prebijanje M. M., za koje se sumnjiči Ivan Kontić, novosadska policija je uhapsila dvojicu koji se dovode u vezu sa ovim događajem. Lisice na ruke su stavljene O. L. i L. V. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati. Prema našim saznanjima, oni će danas biti privedeni na saslušanje u nadležno tužilaštvo.

"MAKS BET": OSUĐUJEMO NASILjE

IAKO su pojedini mediji Ivana Kontića doveli u vezu sa "Maks betom", iz ove kompanije saopštavaju da najoštrije osuđuju nasilnički čin i brutalno prebijanje, koje se dogodilo u blizini njihovog objekta koji u tom trenutku nije radio. Istovremeno, iz "Maks beta" izražavaju žaljenje povodom nemilog događaja i povreda koje je zadobio mladić tokom incidenta u Novom sadu.

- Ograđujemo se od bilo kakvog učestvovanja u nasilničkom činu i naglašavamo da od samog početka sarađujemo sa nadležnim organima kako bismo doprineli rešavanju te situacije - navode iz "Maks beta".

Potraga za Kontićem je nastavljena, a za njim je, kako je za pojedine beogradske medije izjavio Dejan Kovačević, načelnik Uprave kriminalističke policije, raspisana međunarodna poternica, i očekuje se njegovo brzo hapšenje.

Policija i tužilaštvo nastavljaju rad na rasvetljavanju ovog slučaja, i utvrđuju sve okolnosti, kao i motiv brutalnog prebijanja dvadesetosmogodišnjaka.

Prema nezvaničnim saznanjima, pretučeni M. M. je navodno iz Beograda, i poznaje se sa Kontićem. Takođe, nezvanično se može čuti da se on i Kontić navodno poznaju i da je M. M. tog 24. avgusta došao u Novi Sad, kako bi se susreo sa njim kako bi raspravili neke nesporazume odranije. Da li u ovim pričama ima istine, utvrdiće se istragom.

Činjenica je da je M. M. primljen u Urgentni centar sa teškim povredama, prelomom podlaktice, povredama mekih tkiva glave i lica, grudnog koša i karlice. Posle zbrinjavanja je otpušten na kućno lečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024