"STRAHINJA JE BIO VLASNIK AUTO-PLACA, A NE KRIMINALAC": Sonja na saslušanju ispričala šta se sve događalo na dan kada je Stojanović ubijen

Novosti online

19. 09. 2020. u 13:30

MOJ Strahinja se nije bavio kriminalom, bio je vlasnik auto-placa, pa je sasvim normalno što nije ni imao obezbeđenje. Sećam se da ga je mnogo pogodilo kada su mediji počeli da ga povezuju sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića.. Više puta mi je rekao da nema nikakve veze sa tim zločinom.

СТРАХИЊА ЈЕ БИО ВЛАСНИК АУТО-ПЛАЦА, А НЕ КРИМИНАЛАЦ: Соња на саслушању испричала шта се све догађало на дан када је Стојановић убијен

Foto Instagram

Ovo je na saslušanju povodom ubistva Strahinje Stanojevića (30), koje se dogodilo 13. septembra na Novom Beogradu, ispričala njegova devojka, inače Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45).

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je lakše povređena u eksploziji džipa u kojoj je u nedelju na Novom Beogradu likvidiran njen dečko, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu izjavila je da on "uopšte nije bio uplašen za sopstvenu bezbednost" i da "nije sumnjao da mu preti bilo kakva opasnost".

Ona je, kako piše "Kurir", navodno ispričala u tužilaštvu da se on nije krio, kao i da je znao da ona kači njihove zajedničke slike na svoj Instagram profil koji je javan i koji prati nekoliko desetina ljudi.

Sonja je još kazala tužiocu da je Strahinju upoznala prošle godine na jednoj žurci u Madridu, u Španiji.

- Bio je veoma ljubazan, pravi džentlmen, brzo smo započeli ljubavnu vezu. Sećam se da smo bili zajedno u Francuskoj kada je na srpskim portalima pročitao da ga povezuju sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića koji je likvidiran u julu 2018. godine. Tada mi je ispričao i da je samo dve nedelje posle ubistva advokata čudom preživeo eksploziju bombe.. Bio je veoma uznemiren dok mi je to pričao.. Rekao mi je da mu je tek kasnije postalo jasno zašto je neko hteo da ga digne u vazduh, ali da nema nikakve veze sa ubistvom tog advokata - navodno je rekla Sonja u svom svedočenju.

Foto: Instagram

Ona je još ispričala detalje same eksplozije, i rekla da u garaži gde se nalazio Stojanovićem automobil, kada su oni sišli iz stana, nije bilo nikoga.

- Ušli smo u vozilo, sve je bilo potpuno normalno. Krenuli smo ka Ušću, da gledamo auto-trke. Ubrzo nakon što smo izašli na ulicu, džip je eksplodirao. Od tada se ne sećam svih detalja.. Zvonilo mi je u glavi kao da sam bila poluslepa. Samo dobro pamtim da mi je Strahinja umro na rukama. To je nešto što nikada neću zaboraviti - rekla je Kolumbijka.

Inače, eksploziv je postavljen tačno ispod vozačevog sedišta u automobilu marke "BMW X5", koji je Stojanović vozio. On je preminuo od posledica zadobijenih u eksploziji, u Urgentnom centru.

NIJE ZNAO DA JE META

Suarez Gomez je na saslušanje došla u pratnji advokata i Stojanovićeve majke, koja nije saslušavana, niti joj je upućen poziv.

- Sonja je posle iskaza koji je dala policiji saslušana i u Višem tužilaštvu, koje vodi istragu o likvidaciji. S obzirom na to da se u poslednjih šest meseci nije odvajala od pokojnog, objasnila je da su se njih dvoje normalno kretali kako po Beogradu, tako i širom Srbije. Izjavila je da se Strahinja uopšte nije osećao ugroženo i da nikakve mere preventive nije preduzimao iz straha da bi mogao da bude meta - kaže izvor, piše "Kurir".

UBIO GA PLAĆENIK IZ BiH

Podsetimo, kako se sumnja Stojanovića je ubio plaćeni ubica koji je došao iz BiH, a nagađa se da je motiv likvidacija osveta za njegovu umešanost u smrt poznatog beogradskog advokata Miše Ognjanovića, inače branioca Luke Bojovića, vođe zemunskog klana.

 

Takođe, Stojanović je i ranije bio na meti ubica, a 2019. čudom je preživeo eksploziju bombe podmetnute pod njegov džip u naselju Galenika. Tad je teško povređena njegova tadašnja devojka iz Španije, bivša misica Olac Bilbao Gonzales (22).

Strahinja je bio dobro poznat policiji, a u medijima je povezivan sa braćom Branislavom i Slobodanom Šaranović iz Crne Gore, koji su likvidirani u brutalnom mafijaškom ratu koji godinama besni između crnogorskih klanova. Stojanović se kao svedok pojavljivao i na suđenju u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, koji je godinama bio u ratu sa Šaranovićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca