BITKOIN NASTAVLJA DA RASTE: Bankari sve više tipuju na drugu kriptovalutu

Novosti onlajn

06. 05. 2021. u 18:43

NAJSTARIJA i najpopularnija kriptovaluta bitkoin danas je zabeležila rast od skoro 3 procenta, pošto se oko 12 časova digitalnim novčićem trgovalo po ceni od 58.300 dolara.

БИТКОИН НАСТАВЉА ДА РАСТЕ: Банкари све више типују на другу криптовалуту

Foto: Depositphotos

Cena bitkoina trenutno se kreće oko 57.200 dolara, a u protekla 24 sata varirala je od 55.950 do maksimalnih 58.300 dolara.

Druga najpopularnija kriptovaluta - ethereum, već danima obara sopstvene rekorde, pa je trenutna cena oko 3.500 dolara, što je rast veći od 5 procenta.

Podsetimo, bitkoin je istorijski rekord zabeležio 14. aprila, kada je vredeo više od 64.000 dolara, da bi se samo posle nekoliko dana cena "survala" na 47.000 dolara.

Tržišna kapitalizacija bitkoina i dalje je iznad bilion dolara.

Američka banka JPMorgan pre nekoliko dana je objavila zanimljivu belešku za investitore u kojoj je pokušala da objasni zašto drugoj najpopularnijoj kriptovaluti - ethereumu, poslednjih nedelja na tržištu ide bolje nego bitkoinu.

Dva su razloga za to: poboljšanja u likvidnosti, te veći promet na javnoj blockchain mreži Ethereum.

Takođe, prema pisanju Blumberga, Evropska investiciona banka koristiće ethereum za registraciju digitalnih novčanica u vrednosti od 100 miliona evra.

Ako EIB i drugi finansijski divovi počnu izdavati isplate na ethereumu, moglo bi doći do masovnog usvajanja, a neki analitičari prognoziraju da bi ethereum već do kraja 2021. mogao da dostigne cenu od 10.000 dolara.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije