GRADI SE NOVI AUTO-PUT U SRBIJI: Evo koje krajeve naše zemlje će spojiti "Vožd Karađorđe"

Z.R.

01. 10. 2020. u 14:47

ГРАДИ СЕ НОВИ АУТО-ПУТ У СРБИЈИ: Ево које крајеве наше земље ће спојити Вожд Карађорђе

Foto D. Novković

VLADA Srbije donela je juče odluku da se "Koridorima Srbije" dodeli 200 miliona dinara za izradu prostornog plana i generalnog projekta o izradi auto-puta "Vožd Karađorđe", koji će spojiti Šumadiju sa istočnom Srbijom.

Ova saobraćajnica imaće dva kraka, koji će se sa "Miloša Velikog" u Lajkovcu i Koridora 10 kod Mladenovca spojiti u Orašcu, a dalje će voditi preko Topole, Rače, Svilajnca i Despotovca sve do Bora.

Procenjuje se da će nova saobraćajnica biti duga oko 245 kilometara i da će imati sedam petlji, preko kojih će biti povezana sa svim opštinama i gradovima kroz koje prolazi. Prvi korak je izrada planske i projektne dokumentacije. Trasa novog puta je iscrtana na osnovu Regionalnog prostornog plana za područje Šumadijskog, Pomoravskog, Raškog i Rasinskog upravnog okruga.

Prva petlja biće u Orašcu, gde je Karađorđe podigao Prvi srpski ustanak, a druga u Topoli. Auto-put će prolaziti i kroz Viševac, rodno mesto mesto vožda Karađorđa. Dalje trasa ide kroz Veliku Planu. Odatle će ići u Svilajnac i dalje kroz Despotovac stiže do Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Niko

01.10.2020. 19:10

Auto put, donosi zaposlenje na kratke staze, ali transport robe tim putem donosi na duge staze zaposlenje, jedino pitanje sta da izveze srbija??? Jedino sto moze da izveze je znanje ljudi

Nebojša

01.10.2020. 19:41

Na zalost niko ni ne spominje most preko Dunava koji bi spojio Vojvodinu i istocnu Srbiju i time 2 pasivna kraja pretvorio u oaze zivota. Ovako ako hoce nekoniz istocne Srbije u Banat, recimo Belu Crkvu mora da kruzi umesto za cas posla da stigne. Dajte konacno most kog Bele Crkve prema centralnoj tj istocnoj Srbiji.

Branko

02.10.2020. 15:18

Докле више срам вас било само градите путеве око Београда када ће ауто пут Сомбор

Dejan

02.10.2020. 16:28

A da li ce ista IKAKO da se radi u delu Srbije koji se zove VOJVODINA? Da li ce ista biti gradjeno i radjeno ovde ili je Beograd najzad digao ruke od svega sto ima veze sa Vojvodinom sem od para koje iz Vojvodine dolaze

Vlada

02.10.2020. 16:32

Orasac-podigo ustanak Vrscevic -rodjenje Velika Plana-skovao plan ustanka Despotovac -oprao noge Bor -kopao zlato za finansiranje ustanka.