ŠABAC GRAD BUDUĆNOSTI: Potpisivanjem ugovora ozvaničeno finansiranje programa energetske sanacije u gradu na Savi (FOTO)

V. M.

25. 06. 2021. u 18:26

GRAD Šabac jedan je od 67 gradova i opština kojima je Ministarstvo rudarstva i energetike odobrilo finansiranje programa energetske sanacije, odnosno zamene stolarije.

ШАБАЦ ГРАД БУДУЋНОСТИ: Потписивањем уговора озваничено финансирање програма енергетске санације у граду на Сави (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Tim povodom, gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić danas je u Kraljevu potpisao ugovor sa potpredsednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović. On je istakao da je cilj da svaka kuća i domaćinstvo na selu imaju mogućnost da zamene dotrajala vrata i prozore.

- Zbog loše izolacije, troši se dosta više toplotne i električne energije. Polovinu novca za zamenu subvencionisaće država i lokalna samouprava, a drugu polovinu građani. U narednom periodu naša lokalna samouprava raspisaće dva javna poziva, za kompanije i građane. Ovo je samo početak, u narednoj godini ćemo izdvojiti mnogo veća sredstva za veliki broj domaćinstava. Zajedno sa državom razvijamo Šabac kao grad budućnosti - rekao je gradonačelnik Pajić.

Lokalne samouprave za subvencije namenile su 235 miliona dinara, dok su raspoloživa sredstva podsticaja Ministarstva rudarstva i energetike 224 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024