"NIJE REALNO POPUŠTANJE MERA": Doktor Kon izneo alarmantne podatke - Povećanje umrlih je očekivano

Novosti onlajn

26. 03. 2021. u 19:59

НИЈЕ РЕАЛНО ПОПУШТАЊЕ МЕРА: Доктор Кон изнео алармантне податке - Повећање умрлих је очекивано

Foto: Tanjug

EPIDEMIJSKE brojke u Srbiji su ozbiljne, ali može da se vidi da je došlo do usporavanja broja novih slučaja koji se sada održava na visokom nivou, rekao je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

Kon je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je za očekivati da postojeće mere daju rezultat i kroz brojeve novozaraženih tokom sledeće nedelje.

- Nažalost, imaćemo smrtne slučajeve, jer oni dolaze kasnije dve do tri nedelje. Povećanje broja umrlih je nažalost očekivano - rekao je Kon.

Poručuje da je neophodno održati postojeće mere, i da se eventualno o nekim merama može raspravljati, ali da to trenutno nije realno.

- Nadam se da će u toku sledeće nedelje biti moguće početi razgovore - ukazao je Kon.

Na pitanje o navodima premijerke koja se nada da bi sledeće nedelje mere mogle da se popuste, Kon je rekao da je to perspektiva ali da je pitanje kada je to realno.

- U ovakvim brojevima nije ralno o tome pričati. Nadam se da će sledeće nedelje biti moguće - rekao je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Losmi

26.03.2021. 20:04

Nije ni realno da moja drugarica ne moze da priusti osnovne stvari svojoj deci , da gladuju i nekaju od cega da plate stan. Posto je konobar u restoranu.

Nećak Ivanka

26.03.2021. 23:16

@Losmi - Šta se to dešava,umesto da se sa vakcinom broj obolelih smanjuje,sve je gore.Nigde nisi siguran.Recite nam recept,kako se vi iz vlade čuvate i zaštićeni ste,poslušaćemo VAS.I mi imamo porodice,unuke,a i život.Dokle će ovo da nas muči.